Δημήτρης Χαρίτου: Πώς το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποδυναμώνει το ΔΠΘ

"Ο κίνδυνος αποδυνάμωσης του ΔΠΘ είναι άμεσος στην περίπτωση που περάσουν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια".
Screenshot_800

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, της ΕΛΜΕ Ροδόπης, των δασκάλων, και της ΑΔΕΔΥ, στην Κομοτηνή, ο τέως Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, σε δηλώσεις του ανέφερε:

“Η κυβέρνηση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ενδυνάμωση των δημοσίων πανεπιστημίων και ιδιαίτερα του ΔΠΘ”, προσπαθεί να κρύψει ότι με την ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων – παραβιάζοντας το Σύνταγμα! – στην πραγματικότητα θα υποβαθμίσει τα δημόσια πανεπιστήμια βάζοντας μια βραδυφλεγή βόμβα στα περιφερειακά ΑΕΙ και ιδιαίτερα στο ακριτικό ΔΠΘ.

Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για το ΔΠΘ δεν μπορούν να ωραιοποιήσουν ούτε να συσκοτίσουν τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Τα τρία νέα τμήματα που ανακοινώθηκαν – Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη – δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι το νέο. Θα έπρεπε να λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια, αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν καταργούσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση και λειτουργία έξι νέων τμημάτων στο ΔΠΘ, μεταξύ αυτών και των εν λόγω τριών, καθώς και τη λειτουργία πέντε μεταλυκειακών ΙΕΚ επαγγελματικής εκπαίδευσης στο ΔΠΘ, που επίσης κατήργησε!

Παράλληλα αποκρύπτεται ότι στο νομοσχέδιο, μέσω της αναδιάρθρωσης της Σχολής Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών, η συγχώνευση των τριών τμημάτων της σε ένα, οδηγεί στην κατάργηση του τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας και του τμήματος Παρευξεινίων Σπουδών, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, όπως καταγγέλλουν οι σύλλογοι των καθηγητών των φιλοσοφικών σχολών της χώρας.

Επίσης, η ενσωμάτωση των πέντε τμημάτων της Καβάλας και των δύο της Δράμας, στο ΔΠΘ, αφενός δεν προσθέτει συνολικά στον ακαδημαϊκό χάρτη της περιφέρειας της ΑΜ-Θ αφού ως τμήματα προϋπήρχαν, αφετέρου θα υποβαθμίσει το ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο οποίο σήμερα ανήκουν.

Αν δεν υπάρξει γενναία οικονομική στήριξη του ΔΠΘ και άμεση στελέχωσή του, ιδιαίτερα με προσωπικό σε καθηγητές, και αν δεν ληφθούν μέτρα έκτακτης ενίσχυσης της φοιτητικής μέριμνας, ο κίνδυνος αποδυνάμωσης του ΔΠΘ είναι άμεσος, στην περίπτωση που περάσουν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood