Στην κοπή της Βασιλόπιτας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή παρέστη ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Ευχήθηκε στους παραγωγικούς και στους κοινωνικούς φορείς, στην αυτοδιοίκηση και στην Περιφέρεια, να έχουν μια “δημιουργική, παραγωγική και χρήσιμη χρονιά για τους πολίτες και τον τόπο”, και εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνεργασία και τη διαθεσιμότητά του “για να αναδειχθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, οι μεγάλες δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της Ροδόπης”.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μετά από μία οδυνηρή δεκαετία ο λαός μας διαθέτει μεγαλύτερη ωριμότητα και κυρίως την αποφασιστικότητα να αντισταθεί και να αποτρέψει κάθε είδους οπισθοδρόμηση στις κοινωνικές του κατακτήσεις, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια, κι εγώ θα είμαι δίπλα του».

6aa0d8f1 xaritou vasilopita perifereias 2Υπογράμμισε, δε: “Είναι γεγονός ότι δεν μπαίνουμε με καλούς οιωνούς ως χώρα στη νέα δεκαετία, αλλά με απειλές, αμφισβητήσεις, προκλήσεις. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι αν ως λαός πορευτούμε με σύμπνοια, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία απειλή”.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμπλήρωση το 2020 εκατό ετών από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό: “Το 2020 ως γνωστόν συμπίπτει με ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός για την περιοχή μας, τη συμπλήρωση εκατό ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια. Είναι μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε ως κοινωνία όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή, τόσο τα σημαντικά βήματα που έγιναν, όσο και τα ελλείμματα που σήμερα υπάρχουν στον τόπο μας, και κυρίως να κοιτάξουμε μπροστά και να χαράξουμε μία νέα αναπτυξιακή προοπτική για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες στην πολυπολιτισμική μας κοινωνία”.