Δημήτρης Χαρίτου: Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΕΛΠΕ

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Diaxon στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ-DIAXON

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου και αντιπροσωπεία της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος με τον συντονιστή Σταμάτη Σακελλίων, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της Diaxon στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον διευθυντή και το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων.
Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τη θετική πορεία της εταιρείας, όπως και τα άμεσα σχέδιά της που περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέας γραμμής καινοτόμων προϊόντων στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, τα οποία θα την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά.
Δημήτρης Χαρίτου: Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΕΛΠΕΩς γνωστόν η Diaxon είναι θυγατρική του ομίλου ΕΛΠΕ. Όμιλος που έχει σημαντική θέση στον ενεργειακό χάρτη σε διεθνές επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα έχει δικαιώματα συμμετοχής στην έρευνα υδρογονανθράκων για λογαριασμό του δημοσίου, σε συνεργασία με εταιρείες όπως οι Total – ExxonMobil. «Όμως σήμερα ανησυχούμε γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει στους άμεσους σχεδιασμούς της την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ – βλέπε ιδιωτικοποίηση – ανησυχία που μας επιβεβαίωσαν στη συζήτηση και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», δήλωσε ο κ. Χαρίτου.
Ο βουλευτής εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης και ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι “επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκαν και εφαρμόστηκαν εναλλακτικές επιλογές και στρατηγικές για την πορεία του Ομίλου, που προστάτευσαν και ενίσχυσαν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Πολιτικές που κατέστησαν βιώσιμο και κερδοφόρο τον Όμιλο, τα τελευταία χρόνια, και το πιο σημαντικό επένδυσαν στην έρευνα υδρογονανθράκων, φέρνοντας στην χώρα μεγάλους διεθνείς «παίκτες» διασφαλίζοντας ότι η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων θα είναι υπό δημόσιο έλεγχο και τα έσοδα της θα ενισχύουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία”.
Δημήτρης Χαρίτου: Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΕΛΠΕΟ βουλευτής με έμφαση σημείωσε πως «είναι αδιανόητο να προωθεί η σημερινή κυβέρνηση την ιδιωτικοποίηση μιας μεγάλης κερδοφόρας εταιρείας, σε μία περίοδο που η χώρα έχει βγει από τη μνημονιακή επιτροπεία, είναι σε θέση να χαράξει την δική της αναπτυξιακή πορεία και τον δικό της ενεργειακό σχεδιασμό, για να έχει ενεργειακή ασφάλεια αξιοποιώντας τους υδρογονάνθρακες, με δεδομένο ότι υπάρχουν πλέον σοβαρές ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην χώρα μας».
Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες των εργαζομένων για τις εξελίξεις στον Όμιλο, καθώς “η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ θα πυροδοτήσει αρνητικές εξελίξεις και για το εργοστάσιο της Diaxon στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον παραγωγικά και κερδοφόρα της περιοχής”. Τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους στον αγώνα για να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα του Ομίλου, “αγώνας που αφορά όλους τους πολίτες και την τοπική κοινωνία”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood