Δημήτρης Χαρίτου: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες της Ροδόπης

Επεσήμανε επίσης στον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Κ. Σκρέκα, την ανάγκη να προχωρήσει η κατασκευή του φράγματος Κομψάτου, η μελέτη του οποίου έχει ολοκληρωθεί.
ΧΑΡΙΤΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΙΑΣΜΟΣ (2)

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παραβρέθηκε στην Γιορτή Τσίπουρου που διοργάνωσε με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου. Ο βουλευτής περιηγήθηκε στον χώρο της γιορτής και συνομίλησε με εκθέτες-παραγωγούς τοπικών προϊόντων.

Νωρίτερα στην ημερίδα με θέμα «Στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας στην ΑΜΘ», συνεχάρη τους διοργανωτές γιατί έφεραν στο επίκεντρο της προσοχής και της συζήτησης τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον πιο κρίσιμο τομέα του πρωτογενούς, που αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στην χώρα μας και σε όλον τον κόσμο. Σημείωσε ότι οι ανάγκες σε διατροφικά προϊόντα, τα επόμενα 30 χρόνια, θα πολλαπλασιαστούν, λόγω της αύξησης του πληθυσμού της γης και πρόσθεσε πως ήδη σήμερα ο κύκλος εργασιών των εταιρειών τροφίμων και ποτών, ξεπερνάει τον κύκλο εργασιών ακόμη και των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης.

Στον χαιρετισμό του συνέχισε λέγοντας «οφείλουμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία να κάνουμε γρήγορα στροφή στον αγροτοδιατροφικό τομέα, ώστε να παράγουμε προϊόντα οικονομίας κλίμακας, ποιοτικά και ασφαλή για τον απαιτητικό καταναλωτή, με εξαγωγικό προσανατολισμό και άρα με υψηλή προστιθέμενη αξία. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιάσμου σημείωσε ότι «εδώ έχουν ήδη γίνει βήματα στροφής στον αγροτοδιατροφικό τομέα, καθώς περισσότεροι παραγωγοί ασχολούνται με καλλιέργειες, όπως το αμπέλι, τα ακτινίδια, το ρόδι κα. Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που οφείλει να τύχει της στήριξης της Πολιτείας μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της».

Ο βουλευτής, λόγω της παρουσίας στην ημερίδα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνου Σκέκρα, του έθεσε ανοιχτά δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και γενικά την περιοχή. Συγκεκριμένα του επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει η κατασκευή του φράγματος Κομψάτου, η μελέτη του οποίου έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, είπε, πως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, καθώς η χώρα μας μπαίνει σε νέα περίοδο και οφείλει να εντάξει στον σχεδιασμό της και τέτοιου είδους έργα υποδομής που θα προσδώσουν βιώσιμη προοπτική για τα επόμενα πολλά χρόνια στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.
Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου, απευθυνόμενος στον υφυπουργό, στην ανάγκη άμεσης κάλυψης των ζημιών που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, σε 155.000 στρέμματα, τα πιο παραγωγικά της περιοχής, και υπογράμμισε ότι οι οικονομικές συνέπειες είναι σοβαρές στους πληγέντες παραγωγούς, αλλά και συνολικά στην τοπική οικονομία, μάλιστα σε μία περίοδο που οι τιμές στο σύσπορο βαμβάκι έχουν καταρρεύσει. Ο βουλευτής διατύπωσε προς την κυβέρνηση το αίτημα των παραγωγών να δοθεί άμεσα τμήμα της αποζημίωσης ως προκαταβολή σε όλους υπέστησαν καθολική καταστροφή.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood