Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου παρέστη και χαιρέτισε το 18ο Εντομολογικό Συνέδριο που διεξήχθη στην Κομοτηνή φέρνοντας στην πόλη αξιόλογους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και συνεχάρη τους διοργανωτές του.

Ο βουλευτής, ενώπιον και του υπουργού τουρισμού που  κήρυξε την έναρξη των εργασιών, απευθυνόμενος στους επιστήμονες, καθηγητές, ακαδημαϊκούς και νέους φοιτητές, ανέφερε:

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία και ισχυρό συμβολισμό ότι το 18ο Εντομολογικό Συνέδριο γίνεται στην Κομοτηνή, γιατί για τρεις μέρες το ενδιαφέρον εκατοντάδων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι στραμμένο στην πόλη μας και θα αναμένουν τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από αυτό το συνέδριο. Γι’ αυτό και θέλω να συγχαρώ δημόσια όσους είχαν την ιδέα, αλλά και όσους εργάστηκαν για να είναι το συνέδριο σήμερα μια πραγματικότητα.

Στη σημερινή εποχή ανακύπτουν καινούρια προβλήματα, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που επιδρούν δραματικά σε όλους τους τομείς, της οικονομίας και της αγροτικής παραγωγής. Νέα φαινόμενα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την επιστήμη της εντομολογίας, οφείλουν να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης και να αντιμετωπιστούν. Θεωρώ επίσης σημαντικό ότι η μη ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων έχει δημιουργήσει ανθεκτικότητες και αντοχές στα έντομα που πρέπει να μελετηθούν και να υπάρξουν απαντήσεις για προβλήματα που δημιουργούνται στη φυτική παραγωγή. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι στις εισηγήσεις του συνεδρίου αυτά τα θέματα κατέχουν ξεχωριστή θέση, όπως επίσης και το μείζον θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών που αφορά και την περιοχή μας, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

Ο κ. Χαρίτου δήλωσε ακόμη ότι “το 18ο συνέδριο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει συνέδριο-σταθμό στην πορεία των συνεδρίων της Εντομολογικής Εταιρείας”.