Δημήτρης Χαρίτου: «Η Κυβέρνηση κομματικοποιεί το ΚΕΘΕΑ»

"Το ΚΕΘΕΑ πρέπει να ενδυναμωθεί και να παραμείνει Οργανισμός Θεραπείας και Ένταξης, και όχι ιδιωτικό κέντρο απλής διαχείρισης των εξαρτημένων ατόμων".
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ (12)

Ενόψει της καταψήφισης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σε δήλωσή του αναφέρει:

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εισάγεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Στόχος της είναι να αντικαταστήσει το αιρετό διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με διορισμένα κομματικά στελέχη και να το μετατρέψει σε ένα ιδιωτικό κέντρο απλής διαχείρισης των εξαρτημένων ατόμων. Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση υπονομεύει ένα πετυχημένο πρόγραμμα απεξάρτησης και ένταξης ευάλωτων ομάδων, προκειμένου να τακτοποιήσει τους «ημετέρους» της, να μεταβάλλει μέσω αυτών το θεραπευτικό του πρόγραμμα, και να το οδηγήσει σε πλήρη αποδυνάμωση. Άλλωστε, αυτό αντιλαμβάνεται και η κοινωνία της Κομοτηνής, όπου λειτουργεί από ετών το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ-Κιβωτός, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες απεξάρτησης (χωρίς φάρμακα και υποκατάστατα), από τις παράνομες ουσίες, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, υποστηρίζοντας τα συγγενικά πρόσωπα των εξαρτημένων και αναπτύσσοντας ιδιαίτερες δράσεις συμβουλευτικής στον χώρο των Δικαστικών Φυλακών Κομοτηνής. Το ΚΕΘΕΑ πρέπει να ενδυναμωθεί και να παραμείνει Οργανισμός Θεραπείας και Ένταξης, και όχι ιδιωτικό κέντρο απλής διαχείρισης των εξαρτημένων ατόμων. Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και καλεί τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στη σχεδιαζόμενη αποδυνάμωσή του και απέναντι στην κοινωνία”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood