Δημήτρης Χαρίτου: “Επιτακτικό το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας νέων τμημάτων στο ΔΠΘ”

"Η πρόταση για τα νέα τμήματα που υποβλήθηκε από την πανεπιστημιακή κοινότητα στην προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ώριμη νομοθετικά, όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η ψήφισή της, και σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης του ΔΠΘ και της τοπικής κοινωνίας".
01
Στην τελετή θεμελίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, παρέστη ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Συνεχάρη “όσους εργάστηκαν για να πάρει σάρκα και οστά η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων των δύο σχολών”, τονίζοντας: “Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που ολοκληρώνει ένα μεγάλο μέρος από τις κτιριακές του υποδομές, αλλά βεβαίως και για όλη την τοπική μας κοινωνία. Η πορεία ανάπτυξης του ΔΠΘ είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη συνολικά της περιοχής. Οι δεσμοί και οι σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί διαχρονικά ανάμεσα στην τοπική κοινωνία, στους φορείς και στο ΔΠΘ, είναι ισχυροί και σταθεροί και έτσι θα παραμείνουν και στο μέλλον”.

Δημήτρης Χαρίτου: "Επιτακτικό το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας νέων τμημάτων στο ΔΠΘ"Συνεχίζοντας, επεσήμανε τη συμβολή στο εν λόγω έργο της προηγούμενης κυβέρνησης: “Το έργο που θεμελιώνουμε σήμερα στηρίχτηκε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Είναι γνωστή η καθοριστική συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε προτεραιότητα και ενέταξε το συγκεκριμένο έργο σε χρηματοδοτικά εργαλεία που ανέλαβε να στηρίξει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις λοιπόν που σήμερα θεμελιώνουμε, δείχνουν τη συνέχεια του κράτος και υπογραμμίζουν την ανάγκη αναγνώρισης της συμβολής αυτών που πρωτοστάτησαν στην έγκριση και υλοποίησή τους”.

Δημήτρης Χαρίτου: "Επιτακτικό το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας νέων τμημάτων στο ΔΠΘ"Συνομιλώντας εξάλλου με τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη ο οποίος θεμελίωσε το έργο, ανέδειξε και το αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας των επτά νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που προέβλεπε ο σχεδιασμός της προηγούμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας με έμφαση ότι “η πρόταση για τα νέα τμήματα που υποβλήθηκε από την πανεπιστημιακή κοινότητα στην προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ώριμη νομοθετικά, όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η ψήφισή της, και σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης του ΔΠΘ και της τοπικής κοινωνίας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood