Δημήτρης Χαρίτου: “Εναπόκειται σε πολίτες και φορείς να αξιολογήσουν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη Ροδόπη”

«Ο σημερινός πρωθυπουργός πριν από τέσσερα χρόνια είχε δεσμευθεί ότι η Ροδόπη θα γίνει το πρότυπο της ανάπτυξης για όλη τη χώρα"...
Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (3)

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση με θέμα “Δικαιοσύνη παντού – Οι 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.”, που στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κομοτηνή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ομιλητές, τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, τον Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. Διονύσης Τεμπονέρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με στόχο τον διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, εξειδικεύοντας τους έξι άξονες του προγράμματός του όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, των επιστημονικών συλλόγων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποδείχθηκε γόνιμη, με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και απώτερο σκοπό τη συνδιαμόρφωση μιας νέας προοπτικής για το μέλλον της χώρας.

Δημήτρης Χαρίτου: "Εναπόκειται σε πολίτες και φορείς να αξιολογήσουν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη Ροδόπη"

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χαρίτου, τόνισε:

«Ο σημερινός πρωθυπουργός πριν από τέσσερα χρόνια είχε δεσμευθεί ότι η Ροδόπη θα γίνει το πρότυπο της ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Εναπόκειται σε εσάς τους φορείς και τους πολίτες να αξιολογήσουν τη δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού.

Τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, μπορούμε να καταγράψουμε ότι:

  • έχουμε τους μεγαλύτερους ρυθμούς αποεπένδυσης και συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής, με κλείσιμο μονάδων όπως πρόσφατα της Palco.
  • είναι ραγδαία η αποδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα. Κρίσιμων κλάδων όπως η καπνοκαλλιέργεια που εγκαταλείπεται λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων, τροφοδοτώντας την ανεργία και τη μετανάστευση.
  • ενώ το ΔΠΘ – που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας – θα μπορούσε να αναπτυχθεί με το σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδρυση έξι νέων τμημάτων, σήμερα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία λόγω και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που απειλεί τη βιωσιμότητα τμημάτων του.
  • δημόσια διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση, και κοινωνικές δομές όπως ο ΕΦΚΑ, λειτουργούν υποστελεχωμένες, με ποσοστά κάλυψης 45%-50% των οργανικών θέσεων, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες.
  • έχουν διευρυνθεί οι κοινωνικές ανισότητες, έχει οξυνθεί το δημογραφικό πρόβλημα στην περιοχή, και έχει μεγαλώσει η ψαλίδα των περιφερειακών ανισοτήτων».

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρίτου, «οι έξι άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ 2020 από τον Αλέξη Τσίπρα και σήμερα συζητούμε, μπορούν να ανακουφίσουν, να επουλώσουν τις πληγές των διαδοχικών κρίσεων. Οι έξι αυτοί άξονες δεν είναι το τέλος του δρόμου αλλά η αρχή μιας γέφυρας για να περάσουμε και να προχωρήσουμε στον μετασχηματισμό του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της περιοχής με όρους βιωσιμότητας, κλιματικής αλλαγής και δικαιοσύνης, παντού. Μια τέτοια ολοκληρωμένη πρόταση καταθέσαμε για την περιοχή της Θράκης και τη Ροδόπη, και στη Διακομματική Επιτροπή, με συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων και τέσσερις κεντρικούς στόχους:

  • να μετεξελιχθεί η περιοχή σε ελκυστικό τόπο για να κατοικήσει και να ζει κανείς.
  • να καταστεί ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.
  • να μετασχηματιστεί η οικονομία της σε οικονομία της γνώσης.
  • να αξιοποιήσει τα ισχυρά της συγκριτικά πλεονεκτήματα, τη διασυνοριακότητα και την πολυπολιτισμικότητα».

Δημήτρης Χαρίτου: "Εναπόκειται σε πολίτες και φορείς να αξιολογήσουν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη Ροδόπη"

Δημήτρης Χαρίτου: "Εναπόκειται σε πολίτες και φορείς να αξιολογήσουν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη Ροδόπη"

Δημήτρης Χαρίτου: "Εναπόκειται σε πολίτες και φορείς να αξιολογήσουν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη Ροδόπη"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood