• Ο Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου, δηλώνει πάντα παρών, ενεργός και αποφασισμένος να αντιμετωπίσει μαζί με την κοινωνία τις ανάγκες και τις προκλήσεις για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου.

Από τα νεανικά του χρόνια ο Δημήτρης Χαρίτου υπήρξε δραστήριο στέλεχος του φοιτητικού κινήματος, διατελώντας μεταξύ άλλων και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και Γραμματέας της ΦΕΑΠΘ.

Ως απόφοιτος της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται ως ιδιώτης γεωτεχνικός στην εμπορία γεωργικών εφοδίων, καθώς και συνδικαλιστικά στον χώρο του ΓΕΩΤΕΕ και στο Σύλλογο Επιχειρηματιών Γεωπονικών Καταστημάτων.

Υπήρξε επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 και διετέλεσε για τέσσερα συνεχή έτη Περιφερειακός Σύμβουλος, στα πρώτα βήματα μάλιστα του θεσμού.

Πήρε μέρος στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και του 2015 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Μέτωπο.

Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα, όπως κατά της εξόρυξης χρυσού, σε εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους, όπως η οικολογική ομάδα Ροδόπης, η αντικαρκινική εταιρεία, η πολιτιστική κίνηση, ο σύλλογος Θρακών, ο πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου κ.ά.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ελένη Λαφτσή και έχει τρεις κόρες.

Ο Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου, δηλώνει πάντα παρών, ενεργός και αποφασισμένος να αντιμετωπίσει μαζί με την κοινωνία τις ανάγκες και τις προκλήσεις για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου.