Με την υπ’αρ. 17573/12-3-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» η πρόταση της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΙΚΙΔΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.490.000 € προ ΦΠΑ.

Η υλοποίηση του έργου ξεκινά άμεσα και προβλέπεται η κατασκευή δικτύου ομβρίων εντός της κατοικημένης περιοχής του οικισμού, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα απορροής των υδάτων προστατεύοντας τον οικισμό από ενδεχόμενη πλημμύρα.

Σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου τονίζει:

“Για την επιχείρησή μας είναι η τρίτη ένταξη μεγάλου έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» σε αντίστοιχες προσκλήσεις του, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα αυτό. Είναι δε σε θέση να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να αναπτύξει και να βελτιώσει τις υποδομές της προς όφελος των δημοτών γιατί με μεθοδικότητα και σοβαρότητα, προγραμμάτισε, μελέτησε και ωρίμασε τεχνικά εδώ και καιρό τις παρεμβάσεις που απαιτούνται. Το παρόν έργο ήταν μια αναγκαιότητα για τον οικισμό Κικιδίου. Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημα και έτσι προ τριετίας το ωρίμασε αναμένοντας το ανάλογο χρηματοδοτικό εργαλείο. Έτσι κατέθεσε την πρόταση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», και ανταγωνιστικά με όλους τους φορείς της Ελλάδος κατάφερε την ένταξη του. Με χαρά διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ότι κάποιοι προσπαθούν να αναδειχθούν από τα δικά μας έργα. Ας είναι και έτσι, αυτό μας τιμά ακόμη περισσότερο, εμείς άλλωστε όπως λειτουργήσαμε μέχρι τώρα έτσι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά με ετοιμότητα για να ανταποκριθούμε σε κάθε άλλη δυνατότητα χρηματοδότησης για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του Δήμου Κομοτηνής”.

Είναι προφανές οτι ο κ. Καρασταύρου “καρφώνει” την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ελένη Λαφτσή, η οποία ενόψει της παραπάνω εξέλιξης, σχολίασε: “Είχαμε αναδείξει το πρόβλημα στις 26/1/2019 και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στους κατοίκους και χαιρόμαστε που το υπουργείο εσωτερικών με γενναία χρηματοδότηση έρχεται να επιλύσει το πρόβλημα”.