Δημιουργώντας το πλάνο για αυτόνομη ανάρρωση κατ’οίκον

Παρ΄ότι θα ήταν ιδανικό να έχουμε έναν αποκλειστικό φροντιστή κατά τη διάρκειας της ανάρρωσής μας μετά από μια περιπέτεια της υγεία μας, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό.
Δημιουργώντας το πλάνο για αυτόνομη ανάρρωση κατ’οίκον

Πολλές φορές ο τόπος κατοικίας μας που διαφέρει από αυτόν της οικογένειας και των στενών μας φίλων, οι πολλές ώρες εργασίας, αλλά και η δική μας τάση να αποφεύγουμε την εξάρτηση, μας ωθεί στην περίοδο αποθεραπείας με αυτονομία.

Φυσικά αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο στην περίπτωση που το εγκρίνει ο θεράπον ιατρός και δεν θα μας θέτει σε επιπλέον κίνδυνο. Η παρέμβαση ενός τρίτου προσώπου ίσως να μην αποφευχθεί εξ ολοκλήρου, και πάλι όμως το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας θα είναι προσωπική υπόθεση. 

Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να επιδεινώσουν τη φυσική ή ψυχική μας υγεία, αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε στο inkomotini.news μερικά χρήσιμα tips για τη δημιουργία του πλάνου ανάρρωσης.

  • Ασφαλές περιβάλλον

Ξεκινώντας το θεραπευτικό σας ταξίδι ζητήστε τη συμβολή ενός φίλου ή επαγγελματία για να προσαρμόσετε κατάλληλα το χώρο. Ένα αναπαυτικό κρεβάτι, ξεκούραστος φωτισμός, άμεση πρόσβαση στα φάρμακα και σε δραστηριότητες όπως τηλεόραση (τηλεκοντρόλ) ή βιβλία, και μετακίνηση των αντικειμένων που παρεμποδίζουν την άνεση μετακίνηση στο χώρο, ιδιαίτερα για κάποιον με μειωμένη κινητικότητα.

  • Ιατρικές ανάγκες

Κατόπιν βεβαιωθείτε ότι η αντίληψή σας, σας επιτρέπει να ακολουθήσετε με συνέπεια το φαρμακευτικό πλάνο, και ζητήστε υποστήριξη για το πρώτο διάστημα. Έχετε πάντα κοντά το κινητό σας τηλέφωνο, και άμεσα προσβάσιμα, τα σημαντικότερα τηλέφωνα γιατρών, νοσοκόμων, φυσικοθεραπευτών ή φαρμακοποιών. Είναι σημαντικό, παρά την αυτονομία σας, να βρίσκεστε σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης, κάτι που θα σας γλυτώσει και από περιττό άγχος.

  • Προσωπική φροντίδα

Το μεγαλύτερο κομμάτι της αυτονομίας ενός ασθενούς κρίνεται από την ικανότητά του να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις βασικές καθημερινές δραστηριότητες όπως η προσωπική υγιεινή, η προετοιμασία ενός γεύματος, κ.λπ. Εκ πρώτης όψεως κάτι τέτοιο μπορεί να μοιάζει πολύ απαιτητικό και ίσως στιγμιαία σας αποθαρρύνει. Τα πάντα ωστόσο κρίνονται στην επιλογή του κατάλληλου ορθοπεδικού εξοπλισμού υποστήριξης. Πλέον συναντά κανείς στο εμπόριο πληθώρα εναλλακτικών λύσεων που καλύπτουν ένα φάσμα αναγκών. Το γερανάκι ανύψωσης ασθενών από τo patient-lifting.com και τα αντίστοιχα φυσικά καταστήματα μπορεί να σας εξασφαλίσει την άνεση στην αυτονομία.

  • Κοινωνική συναναστροφή

Επιλέγοντας την αυτονομία για την αποκατάσταση της υγεία σας, σημαίνει ότι περνάτε μόνος το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ η συνθήκη της τηλεργασίας μειώνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές για κοινωνικοποίηση. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον κύκλο σας τις ιδιαιτερότητες της τρέχουσας περιόδου, εξηγώντας ότι δεν χρειάζεστε κάποια υποστήριξη σχετικά με την υγεία σας, αλλά έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να περνάτε χρόνο μαζί τους και να σχεδιάζετε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν. Η αυτοεξυπηρέτηση δεν θα πρέπει να είναι λόγος για απομόνωση. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood