Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παρακολούθησε σήμερα το πρωί τον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ιακώβου της αρμενικής εκκλησίας στον ναό του Αγίου Γρηγορίου Κομοτηνής, υπό τον μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος Κεγάμ Χατσεριάν.

Ο βουλευτής καλωσόρισε τον μητροπολίτη των Αρμενίων της Ελλάδας, τον πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδας Παύλο Τσολακιάν και τον πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα Fadey Charchoglyan, ευχαρίστησε την αρμενική κοινότητα για την πρόσκληση και απευθυνόμενος προς όλους είπε:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή να παραβρεθώ με σεβασμό σε αυτή την σημαντική θρησκευτική λειτουργία της πίστης στις παραδόσεις των Αρμενίων. Αισθάνομαι διπλή χαρά που βρίσκομαι με τα μέλη της αρμενικής κοινότητας που είναι ένα δυναμικό κομμάτι της οικονομίας και με την πολιτιστική τους δραστηριότητα και τις όμορφες παραδόσεις κοσμούν και αποτελούν πλούτο στην πολυπολιτισμική κοινωνία του τόπου μας».

Ο κ. Χαρίτου εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία τμήματος αρμενικής γλώσσας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που διατύπωσε ο πρόεδρος των Αρμενίων Ελλάδας.