Δημιουργία Γεωργικής Σχολής ζήτησε από τον Κ. Σκρέκα ο Ν. Τσαλικίδης

Στο πλαίσιο προτεινόμενου πλάνου ενεργειών και έργων σε συνεργασία ΥΠΑΑΤ-Περιφέρειας, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων σταθερότητας και σταδιακής ανάπτυξης του αγροτικού κεφαλαίου της Ροδόπης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΡΕΚΑ -ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ

Την εφαρμογή πλάνου διετίας με ενέργειες και έργα σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων σταθερότητας και σταδιακής ανάπτυξης του αγροτικού κεφαλαίου της Ροδόπης, πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα κατά τη συνάντησή τους στην Κομοτηνή.

Ο κ. Τσαλικίδης εστίασε στις δυνατότητες και προοπτικές του αγροτικού τομέα της περιοχής, με τον κ. Σκρέκα να συμφωνεί πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος το συντομότερο δυνατό σε ειδικότερα τοπικά θέματα που ετέθησαν επιτακτικά στο πλαίσιο της συνάντησης, και συγκεκριμένα:

  • στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων μέσα από τη δημιουργία ταμιευτήρων, μικρών και μεγαλύτερων φραγμάτων, με στόχο τη μείωση δαπανών της αγροτικής παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή διαθέτει περίπου το 40% των υδατικών πόρων σε πανελλήνιο επίπεδο.
  • στη σύνδεση του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής με την εκπαίδευση και την καινοτομία μέσα από τη δημιουργία γεωργικής σχολής δια της παραχώρησης από το ΥΠΑΑΤ του αμπελουργικού σταθμού έκτασης τριακοσίων στρεμμάτων στην Κομοτηνή. Πρόκειται για χώρο στον οποίο υπάρχουν ήδη εκατό στρέμματα αμπελώνων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν με κάθε τρόπο.
  • στη θέσπιση ορεινής οινοποιητικής ζώνης στη Ροδόπη, κατά τα πρότυπα του Παγγαίου και της Μαντήνειας. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα προσδώσει αναγνωρισιμότητα και πρόσθετη αξία στις διάφορες ποικιλίες των σταφυλιών της περιοχής.

Υφυπουργός και Αντιπεριφερειάρχης δρομολόγησαν και νέα συνάντησή τους στην Αθήνα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood