Συνάντηση με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελβετίας–Ελλάδας, είχε ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, μετά από αίτημα της Ελβετικής Αντιπροσωπείας, από την πλευρά της Ελβετίας συμμετείχαν, ο Πρόεδρος, Γερουσιαστής Carlo Sommaruga, η Βουλευτίνα Elisabeth Schneider-Schneiter, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Αθήνα Stefan Estermann, ο Αναπληρωτής επικεφαλής της Ελβετικής Διπλωματικής Αποστολής στην Αθήνα Marc Bruchez, και ο Επιστημονικός Γραμματέας της Ελβετικής Αντιπροσωπείας, Constantin Kokkinos.

Ο Ιλχάν Αχμέτ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων, επισημαίνοντας πως κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 – Ιουλίου 2022, η Επιτροπή εστίασε στη διερεύνηση του θέματος «Επιχειρηματική αξιοποίηση της τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας», καταλήγοντας σε μία Έκθεση με προτάσεις για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Επιπλέον επεσήμανε πως αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον της Επιτροπής στρέφεται στον κλάδο των βιοεπιστημών, στον οποίο είναι γνωστό πως η Ελβετία πρωταγωνιστεί.

Δημιουργία Ελληνοελβετικού Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, πρότεινε ο Ιλχάν ΑχμέτΟ Βουλευτής Ροδόπης τόνισε πως η Ελλάδα και η Ελβετία συνεργάζονται ήδη εξαιρετικά στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας και πως προφανώς η Ελλάδα στηρίζει το αίτημα της Ελβετίας σχετικά με την ανανέωση της σύνδεσης της με τα προγράμματα «Ορίζων Ευρώπη» και «Erasmus+». Επίσης ευχαρίστησε την ελβετική κυβέρνηση για την οικονομική υποστήριξή της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής.

Τέλος πρότεινε αφενός τη δημιουργία Ελληνοελβετικού Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αφετέρου τη διεξαγωγή και διοργάνωση συνεδρίων υψηλής τεχνολογίας σε Αθήνα και Ζυρίχη και τη δημιουργία εμπορικού φόρουμ Ελλάδας – Ελβετίας με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων.

Δημιουργία Ελληνοελβετικού Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, πρότεινε ο Ιλχάν Αχμέτ