Δημ. Χαρίτου: “Να διεκδικήσουμε με σχέδιο από το ΥΠΑΑΤ λύσεις για τους κτηνοτρόφους μας και τον τόπο”

"Αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτουμε ως περιοχή".
Ο κ. Δημ. Χαρίτου.

Το παρών στο πλευρό των κτηνοτρόφων στη σημερινή τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, έδωσε και ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δήλωσή του τόνισε:

“Η δυσαρέσκεια και η ανησυχία του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων, είναι δικαιολογημένη γιατί έχουν πληγεί έντονα τη φετινή χρόνια. Οι καπνοπαραγωγοί λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Ενώ για τους ίδιους λόγους μεγάλο μέρος των βαμβακοπαραγωγών επίσης δέχεται πιέσεις στο εισόδημά του.

Αυτό όμως που συμβαίνει στην κτηνοτροφία, ιδιαίτερα στην αιγοπροβατοτροφία, έχει οδηγήσει στα όρια τον κτηνοτροφικό κόσμο. Σήμερα δεν γίνεται πια λόγος για μείωση εισοδήματος αλλά για την ίδια την ύπαρξη και τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων, με άμεσες επιπτώσεις στην τοπική ανάπτυξη και την οικονομία.

Τα αναμφισβήτητα σημαντικά μέτρα που ελήφθησαν, που κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, όπως η σήμανση της προέλευσης στο γάλα, η ιχνηλασιμότητα στα προϊόντα γάλακτος και κρέατος, η εντατικοποίηση των ελέγχων, η ενίσχυση μέσω (de minimis) των κτηνοτρόφων, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις κ.ά., είναι αναγκαία μεν, δεν αρκούν όμως για να ανακόψουν τη φθίνουσα πορεία της κτηνοτροφίας κάτω από το βάρος των χρόνιων και μεγάλων διαρθρωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και της ομηρίας που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι από το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών.

Οφείλουμε όλοι, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και εκπροσώπησης, όπως η Περιφέρεια και οι Δήμοι, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επεξεργασία και συνδιαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανακοπή της φθίνουσας πορείας.

Ενός προγράμματος για την ανόρθωση της κτηνοτροφίας μας, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτουμε ως περιοχή. Με ένα τέτοιο σχέδιο στο τραπέζι, μπορούμε να πείσουμε αλλά και να διεκδικήσουμε από το ΥΠΑΑΤ λύσεις για τους κτηνοτρόφους και τον τόπο“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood