Δημ. Χαρίτου για επέτειο Εθνικής Αντίστασης: “Οφείλουμε σήμερα να αναμετρηθούμε με τις νέες εκδοχές του ναζισμού, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό”

Δημ. Χαρίτου για επέτειο Εθνικής Αντίστασης: "Οφείλουμε σήμερα να αναμετρηθούμε με τις νέες εκδοχές του ναζισμού, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό".
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (2)

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου τίμησε την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, καταθέτοντας το πρωί της Κυριακής 24 Νοεμβρίου στεφάνι στο μνημείο πεσόντων, στο πάρκο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
Σε δήλωσή του για την επέτειο είπε τα παρακάτω: «Τιμούμε σήμερα τις πιο ένδοξες σελίδες που έγραψε ο λαός μας στην σύγχρονη ιστορία του, με την εθνική αντίσταση την περίοδο της Κατοχής, από την ναζιστική Γερμανία, τη βουλγαρική και ιταλική κατοχή. Η ιστορική αλήθεια μας λέει πως ο ελληνικός λαός ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τους κατακτητές και δεν παρέδωσε τα όπλα. Το αντίθετο, με κορμό το εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο (ΕΑΜ), τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στη ναζιστική κατοχή, έσωσε τον λαό από την πείνα, κράτησε καθηλωμένες τις δυνάμεις του Άξονα στην χώρα και προκάλεσε τεράστιες ζημιές και απώλειες στους Γερμανούς με αποκορύφωμα την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου 1942, ημέρα που καθιερώθηκε επίσημα να γιορτάζεται ως ημέρα Εθνικής Αντίστασης, μετά από δεκαετίες καθυστέρησης το έτος 1982. Σήμερα τίποτα και κανένας δεν ξεχάστηκε. Η ιστορική μνήμη του λαού μας, οι ιστορικές παραδόσεις και καταβολές του, του δίνουν δύναμη να υπερασπίζεται την δημοκρατία και την πρόοδο, όταν στην Ευρώπη ναζιστικά μορφώματα έρχονται στο προσκήνιο βγαίνοντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οφείλουμε ως κοινωνία σήμερα να αναμετρηθούμε με τις νέες εκδοχές του ναζισμού που δηλητηριάζουν την ψυχή της κοινωνίας μας, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Και αυτή είναι η καλύτερη τιμή για να γιορτάσουμε με ενότητα την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και να επιδείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood