Δημ. Χαρίτου: “Αβέβαιο το εργασιακό μέλλον για 5.066 δασεργάτες ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων 44 στον νομό Ροδόπης”

Δήλωση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επικείμενης λήξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασικών Οικοσυστημάτων το οποίο υλοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο και παρατάθηκε με τροπολογία τον περασμένο Φεβρουάριο.
ΧΑΡΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΚΙ

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ενόψει της επικείμενης λήξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασικών Οικοσυστημάτων της Χώρας, το οποίο υλοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο και παρατάθηκε με τροπολογία τον περασμένο Φεβρουάριο, τονίζει:

“Αβέβαιο είναι το εργασιακό μέλλον για 5.066 δασεργάτες ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων 44 στον νομό Ροδόπης, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να τηρεί σιγή ιχθύος για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πυροπροστασία που λήγει τις επόμενες μέρες. Οι απασχολούμενοι ως δασεργάτες, δασολόγοι, Δ.Ε. διοικητικό προσωπικό, στα Δασονομεία Κομοτηνής, Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, απέκτησαν δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρίες στην προστασία δασών, στις διανοίξεις δρόμων, στις αντιπυρικές λωρίδες, κλπ. Συνεργάστηκαν με τους Δήμους και την Περιφέρεια. Απασχολήθηκαν στην καθαριότητα του πνεύμονα πρασίνου της Κομοτηνής, του δάσους Νυμφαίας, που πρέπει να γίνεται τακτικά, όπως και στο εξίσου σημαντικό έργο της δημιουργίας ζωνών πυροπροστασίας που διασφαλίσουν την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς. Απασχολούμενοι στον τομέα της πυροπροστασίας και της πρόληψης δασικών πυρκαγιών, απέκτησαν σημαντική εμπειρία, χρήσιμη για την προστασία της Ροδόπης με τον ορεινό όγκο και τα δάση. Την εμπειρία που απέκτησαν οι παραπάνω ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να την αξιοποιήσουν σε συναφή επαγγέλματα με την εύρυθμη λειτουργία του δάσους, ενώ στο πλαίσιο μιας λελογισμένης μοριοδότησης, μπορεί να προσμετρηθεί κατά την πραγματοποίηση μόνιμων προσλήψεων προσωπικού για την πυροπροστασία στο εγγύς μέλλον. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει και ανανεώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι οι δασικές υπηρεσίες της χώρας έχουν να προβούν σε προσλήψεις πολλά χρόνια και κυρίως ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη εκτέλεσης εργασιών πυροπροστασίας. Τίποτα από τα παραπάνω δεν δείχνει να συμμερίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με πράξεις η κυβέρνηση καλείται να διασφαλίσει τόσο την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας από τον κίνδυνο των πυρκαγιών, όσο και το δικαίωμα στην εργασία. Μπορεί να ξεκινήσει με την συνέχιση του προγράμματος αυτού”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood