Δια δικαστικού αντιπροσώπου κατέθεσε την υποψηφιότητά του στο Πρωτοδικείο Ροδόπης ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ξε-Κίνημα για την πόλη» Τάσος Βαβατσικλής.

Σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει: «Με την ολοκλήρωση των τυπικών, νομικών και θεσμικών διαδικασιών, καταθέσαμε σήμερα τον συνδυασμό μας. Τη νέα, ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρότασή μας, για τις εκλογές της 26ης Μαΐου στο Δήμο Κομοτηνής. Ενός συνδυασμού που αποτελείται κατά 80% από συνδημότες μας που θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά. Το “ξε-Κίνημα για την πόλη”, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, αποδεικνύει ότι αποτελεί την έντιμη, διάφανη, την κυρίαρχη πολιτική δύναμη, τη δημοκρατική έκφραση της τοπικής κοινωνίας. Τη μόνη σίγουρη και αποτελεσματική επιλογή για τη δημοκρατική αλλαγή στο Δήμο και την πόλη απέναντι σε συντηρητικούς διαχειριστές, σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οικονομικά συμφέροντα.

Καταθέσαμε σήμερα μια νέα αστική συνθήκη, μια νέα πολιτική συμφωνία με την πόλη και τους πολίτες του Δήμου μας, για το λαϊκό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενεργοποιώντας νέες, ενεργές, άφθαρτες, δημιουργικές δυνάμεις της αληθινής τοπικής κοινωνίας, κόντρα σε αυτοδιοικητικά κακέκτυπα πολιτικών του θεάματος, του καταναλωτισμού και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου αστικού περιβάλλοντος και των οικισμών του Δήμου μας. Επιστρέφουμε δυνατοί, ανανεωμένοι, ασυμβίβαστοι, στην πολιτική δημοκρατική παράδοση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως φορέα λαϊκής εξουσίας που θα δυναμώσει τη Δημοκρατία και τη λαϊκή συμμετοχή. Επιστρέφουμε στο Έργο μας, στην πόλη – έργο, που θα παράγεται συλλογικά από τους πολίτες και θα ανήκει σ’ αυτούς. Αναλαμβάνουμε με ευθύνη να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας, με βάση τις αρχές της πολιτικής μας διακήρυξης. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους εμπιστεύτηκαν και περιέβαλλαν τη νέα πολιτική μας πρόταση. Η εμπιστοσύνη τους αποτελεί εγγύηση για την αγωνιστική ενότητα της δημοτικής μας παράταξης. Μέχρι την τελική νίκη!»