Σε λειτουργία στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” τέθηκε η υποβολή αιτήσεων συμψηφισμού ανεξόφλητων απαιτήσεων επιχειρήσεων παραμεθόριων περιοχών προς τη Δ.ΥΠ.Α. για τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές τους.

Ενόψει της ενεργοποίησης της πλατφόρμας συμψηφισμού του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, δήλωσε:

“Έπειτα από συστηματικούς αγώνες και διεκδικήσεις των Επιμελητηρίων μας και μακροχρόνια ταλαιπωρία των επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκε και ενεργοποιείται η πλατφόρμα του συμψηφισμού του μισθολογικού κόστους 4% & 12%.

Οι επιχειρήσεις-μέλη μας μπορούν να υποβάλουν έως τις 30.11.2022 αίτηση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport – Ρύθμιση ανεξόφλητων οικονομικών αξιώσεων παραμεθορίου» και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία για τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ο συμψηφισμός του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις της Θράκης ήταν ένα πάγιο, δίκαιο και μακροχρόνιο αίτημά μας, στο οποίο επιτέλους δόθηκε λύση.

Θέλω να ευχαριστήσω για την ανταπόκριση τους, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, καθώς επίσης και τον Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, για τη συνεχή μεσολάβησή του στην Κυβέρνηση”.