Σε δήλωσή του για τα προβλήματα τροφοδότησης δημοτικών υπηρεσιών και σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης, που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες εκ μέρους της προμηθεύτριας εταιρείας, και τις σχετικές αποφάσεις που ακολούθησαν του δημοτικού συμβουλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Γιάννης Λεβέντης, τονίζει:

“Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Μαρτίου αποφασίστηκε να κηρυχτεί έκπτωτη η εταιρεία που προμηθεύει με πετρέλαιο τα κτίρια, τα οχήματα και τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής.
Η απόφαση αυτή ήρθε με καθυστέρηση, δεδομένου, ότι τα προβλήματα στην προμήθεια πετρελαίου τους τελευταίους μήνες είναι σοβαρά, ενώ δεν κατανοούμε για ποιόν λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής 1ης Μαρτίου δεν έλαβε αυτήν την απόφαση με τη συμφωνία όλων των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς το πρόβλημα της αναδόχου εταιρείας δεν προερχόταν από κακή πρόθεση, αλλά από αντικειμενική αδυναμία, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ολιγωρία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά και των οχημάτων του Δήμου, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε, αρκετά απορριμματοφόρα δεν κινήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Ενώ τα προβλήματα αυτά θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, μέχρι να οριστικοποιηθεί η διαδικασία της ανάθεσης της προμήθειας πετρελαίου σε άλλη εταιρεία.
Επίσης, δεν κατανοούμε και τη στάση ορισμένων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μία να κατακρίνουν την διοίκηση του Δήμου για τους χειρισμούς της και από την άλλη να συναποφασίζουν την παράταση αυτής της κατάστασης.
Τέλος, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την προμήθεια πετρελαίου φανερώνει για άλλη μια φορά την προβληματική αυτού του συστήματος προμηθειών, που δεν διασφαλίζει τις ανάγκες του Δήμου και κατά επέκταση των δημοτών, αλλά εξυπηρετεί μια διαδικασία που τελικά ευνοεί την κερδοφορία των επιχειρήσεων σε βάρος όλων μας”.