Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης παρευρέθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο Γεωργίου Τζαβέλα του Τάγματος της Προεδρικής Φρουράς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για την παρουσίαση και ένταξη της παραδοσιακής ανδρικής ενδυμασίας της Θράκης στην Ιματιοθήκη και στο Αρχείο των Εθνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών της Προεδρικής Φρουράς.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της στολής θα γίνει στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στις 14/5/2020, κατά τον εορτασμό της 100ης επετείου από την απελευθέρωση της Θράκης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Σε δήλωσή του ο κ. Γκαράνης, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και υπερήφανος, καθώς η ένταξη της παραδοσιακής ενδυμασίας της Θράκης μας έχει έναν καθ’ όλα σπουδαίο συμβολικό χαρακτήρα: τη χρονιά που ως Ελληνισμός θα εορτάσουμε τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωσή μας στην Ελλάδα, η επίσημη ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς θα κοσμείται και με τη φορεσιά της ακριτικής μας Θράκης, αποδίδοντας έτσι τον οφειλόμενο εθνικό σεβασμό στον ακριτικό μας τόπο».