Κοινό μέτωπο για να απαιτήσουν δίκαιη και γρήγορη αποζημίωση για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν από τη σημερινή έντονη χαλαζόπτωση, δημιούργησαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.

Για τον καλύτερο συντονισμό της κατάστασης οι δύο σύλλογοι ήρθαν άμεσα σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο του περιφερειακού γραφείου του ΕΛΓΑ και συναποφασίστηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί την πληγείσες περιοχές.

Επίσης αποφασίστηκε οι δυο σύλλογοι να διοργανώσουν από κοινού τη Δευτέρα ή την Τρίτη συνάντηση στην Περιφέρεια, με την παρουσία του ΕΛΓΑ, για την καλύτερη και γρηγορότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Ο αγροτικός κόσμος εδώ και χρόνια πληρώνει με το παραπάνω της ασφαλιστικές του υποχρεώσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας ότι «τώρα ήρθε η ώρα και, βάσει του κανονισμού, ο φορέας ασφάλισης των αγροτών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να εκτιμήσει γρήγορα και σωστά της ζημιές όπως επίσης και να πληρώσει σε γρήγορους χρόνους τους παραγωγούς που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα». «Δεν ζητάμε ούτε ελεημοσύνη ούτε χάρη», τονίζει καταληκτικά, «ζητάμε και απαιτούμε σωστή, δίκαιη και γρήγορη αποζημίωση, βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ».