Τον Έβρο θα επισκεφθεί επί διήμερο ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο των επαφών, διαλόγου και συνεργασίας του με φορείς της περιοχής για θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ώστε να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς και να διερευνηθούν σε βάθος οι δυνατότητες και οι προοπτικές με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο παραγωγής ενέργειας και αξιοποίησης γεωθερμικών πεδίων του νομού.

Ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων της Σαμοθράκης, των Φερών, της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και της Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του:

Δευτέρα 15 Απριλίου
09:00 Συνάντηση και ενημέρωση με θεσμικούς φορείς της Σαμοθράκης για τις δυνατότητες αξιοποίησης του νέου θεσμικού πλαισίου ενέργειας και γεωθερμίας στο νησί.
10:00 Συνάντηση και σύσκεψη με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς στις Φέρες στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου, πρώην Δήμου Φερών.
12:30 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και συνάντηση με τη Διοίκηση – συζήτηση για θέματα ενεργειακής αυτονομίας και αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων.
14:00 Επίσκεψη στη βιομηχανική οινοποιητική μονάδα Εβρίτικα Κελάρια στα Μαράσια Έβρου.
18:00 Συνάντηση και σύσκεψη με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς στο κτίριο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Βορείου Έβρου.
19:30 Εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ηλέκτρα στην Ορεστιάδα.

Τρίτη 16 Απριλίου
08:30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.
09:30 Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, συνάντηση με τη Διοίκηση και συζήτηση για θέματα ενεργειακής αυτονομίας και αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος.
10:30 Επίσκεψη στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, συνάντηση με τη Διοίκηση και συζήτηση και ενημέρωση για θέματα ενεργειακής αυτονομίας και αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος.
11:45 Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης – συνάντηση με τη Διοίκηση.
13:00 Συνάντηση και σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα συσκέψεων του επιμελητηρίου Έβρου.
14:00 Συνέντευξη Τύπου στο επιμελητήριο Έβρου.