Συνάντηση με τον Έλληνα Chairman elect και Chief Executive Officer (CEO) του φαρμακευτικού κολοσσού της PFIZER, Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Τον συνεχάρη για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, και συζήτησε μαζί του τα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε εντός του 2020 να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη το ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης, και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, που θα δημιουργήσει διεθνώς η αμερικανική εταιρεία.

Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δημιουργήσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης διακόσιες νέες θέσεις εργασίας (ηλεκτρολόγων, μηχανικών, και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών), με προοπτική να γίνουν ακόμη περισσότερες.

Digital Hub του αμερικανικού κολοσσού της "Pfizer" θα λειτουργήσει στη ΘεσσαλονίκηΟ κ. Καράογλου εστίασε στο μήνυμα που στέλνει η PFIZER σε όλο τον κόσμο με την επιλογή της να βάλει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα στον παγκόσμιο ερευνητικό χάρτη.
“Καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη τον Δρ Μπουρλά και την PFIZER. Η απόφασή τους να λειτουργήσει στην πόλη μας το ένα από τα έξι digital hub που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι μια πολύτιμη ψήφος εμπιστοσύνης στο ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε στη βόρεια Ελλάδα, καθώς και στις μεγάλες οικονομικές δυνατότητες που αναδεικνύονται τους τελευταίους μήνες. Επιπρόσθετα, αποδεικνύει πως η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή επενδυτικό προορισμό”, τόνισε ο κ. Καράογλου, και συμπλήρωσε: “Το Υπουργείο Εσωτερικών/Τομέας Μακεδονίας και Θράκης είναι σύμμαχος σε κάθε ενέργεια που θα απαιτηθεί προκειμένου η συγκεκριμένη επένδυση να αποτελέσει την απαρχή για καλύτερα χρόνια, πιο δημιουργικά και αποδοτικά, στην περιοχή της χωρικής μας ευθύνης.
Επιτέλους η Μακεδονία και η Θράκη ανοίγουν τα φτερά τους στη νέα εποχή. Μέσα από σωστό σχεδιασμό, συντονισμό και σκληρή δουλειά, καθιερώνονται στη συνείδηση των διεθνών αγορών ως κόμβος επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Με τον νέο προϋπολογισμό και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ, διαμορφώνουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε η βόρεια Ελλάδα και η πατρίδα μας γενικότερα να υποδεχθούν ακόμη περισσότερες μεγάλες επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό προέτρεψα τον Δρ Μπουρλά να γίνει “πρεσβευτής” της Θεσσαλονίκης. Όχι με τη στενή έννοια του όρου, αλλά με την προσδοκία πως η επενδυτική “σπίθα” που ανάβει στη Μακεδονία και τη Θράκη, να κινητροδοτήσει και άλλους μεγάλους ομίλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της PFIZER”.

Digital Hub του αμερικανικού κολοσσού της "Pfizer" θα λειτουργήσει στη ΘεσσαλονίκηΟ Δρ Άλμπερτ Μπουρλά ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου και στο πρόσωπό του τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την έμπρακτη υποστήριξη που δείχνει η Κυβέρνηση στην επενδυτική πρωτοβουλία της PFIZER, υπογράμμισε οτι είναι υπερήφανος για το γεγονός πως η συγκεκριμένη επένδυση υλοποιείται στον τόπο καταγωγής του, και ευχήθηκε “η κίνηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας του ομίλου PFIZER με την Ελλάδα”.