Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών: Η νοσηλευτική γενικώς θεωρείται από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα

Οι Νοσηλευτές είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας.

Οι Νοσηλευτές είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας: παρέχουν φροντίδα, ανακούφιση και ενδιαφέρον σε κάθε άνθρωπο που βιώνει καταστάσεις όπου βάλλεται η υγεία του.

Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (1946), «η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας, και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».

Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της Αγγλο-Ιταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών: Η νοσηλευτική γενικώς θεωρείται από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα
Η “μητέρα” της σύγχρονης νοσηλευτικής, Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ.

Ο Νοσηλευτής είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι μαζί του όλο το 24ωρο, κοντά στον πόνο, την ασθένεια, τη σωματική και ψυχική κατάπτωση. Παλεύει με όλες τις δυνάμεις του για να μη χαθεί κανένας ασθενής. “Είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλους μας όταν ένας ασθενής αναρρώνει και επανέρχεται στην καθημερινότητα του.  Βιώνουμε μαζί του τη χαρά, το γέλιο, τη σωματική και ψυχική ανάταση”, λένε οι ίδιοι οι Νοσηλευτές, που καλούνται να επιδεικνύουν ψυχραιμία υπό συνθήκες πίεσης, να απαντούν σε συνεχείς ερωτήσεις, να χρησιμοποιούν τα καλύτερα στοιχεία της προσωπικότητας τους για να κάνουν τον ασθενή και συνάνθρωπο να αισθάνεται καλύτερα. Οι Νοσηλευτές είναι έτοιμοι για οτιδήποτε: καλούνται να αντιδράσουν ταχύτατα στα επείγοντα περιστατικά, στην κλινική επιδείνωση, στα απρόβλεπτα σενάρια που υπάρχουν σε ένα νοσοκομείο. Αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο με το έργο τους έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλού επιπέδου προσόντα. Κυρίως όμως απαιτούνται ψυχικές αντοχές για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και με έντονες συναισθηματικές διαφοροποιήσεις. Οι Νοσηλευτές είναι εκείνοι που ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο με τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, εκείνοι που μοιράζονται την αγωνία, τη λύπη και τη χαρά τους, που θα δράσουν άμεσα και σωστά στις πιο κρίσιμες στιγμές ή που θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός.

Η νοσηλευτική γενικώς θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα.

Η Νοσηλευτική μέσα από τα λόγια των νοσηλευτών:

  • Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Ποτέ δεν βιώνεις την ίδια κατάσταση. Κάθε μέρα καλείσαι να δίνεις απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα.
  • Υπάρχει μεγάλη ηθική ικανοποίηση όταν βλέπεις τον ασθενή σου να σου χαμογελάει, να σε ευχαριστεί για τη φροντίδα που του παρέχεις.
  • Εργαζόμαστε μέρα-νύχτα, στις αργίες, τα Σαββατοκύριακα, απογεύματα, νύχτες αδιάκοπα, ακούραστα. Είμαστε εδώ για όλους, για κάθε ανάγκη.

Πηγές: hygeia.gr, venizeleio.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood