Διεθνής αναγνώριση για πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που ανέπτυξε εκπαιδευτικός του 4ου Δ.Σ. Κομοτηνής

Διεθνή αναγνώριση για πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που ανέπτυξε η εκπαιδευτικός πληροφορικής, Ουρανία Πολίτου, απέσπασε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής κατά το 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.).
Screenshot_2105

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning, της μεγαλύτερης κοινότητας συνεργασίας των σχολείων στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ), δημιουργήθηκε το έργο  «Lead4Peace» που υλοποιήθηκε το τρέχον σχολικό έτος από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες ανά τον κόσμο. Οι στόχοι του έργου ήταν  να αναδειχθούν τα επαναλαμβανόμενα θέματα της ειρήνης, της αγάπης και της συμπόνιας για την ανθρωπότητα, που είναι κοινά σε όλες τις θρησκείες του κόσμου. Σκοπός επίσης ήταν να προωθήσει την παγκόσμια κατανόηση, την ειρήνη και την ανεκτικότητα, να δημιουργήσει ένα κίνημα που εμπλέκει μαθητές από διάφορα υπόβαθρα για να διαδώσει το μήνυμα της ειρήνης, της άρσης του αποκλεισμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας, οργανώνοντας εκστρατείες, συζητήσεις, υπηρεσίες και εθελοντισμό. Η προσπάθεια αυτή εστιάζει σε δράσεις για την κατανόηση μεταξύ των μαθητών από διάφορες χώρες της Ευρώπης και ευρύτερων γειτονικών χωρών. Συνδυάζει την τεχνολογία, την επικοινωνία και τη διαπολιτισμική ανταλλαγή γνώσεων για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που προωθεί την ειρηνική συνεργασία.

Η εκπαίδευση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κατανόησης και στην προώθηση της ειρήνης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το SDG #16 «Ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί».

Επίσης θα αναφέρεται, πώς οι μαθητές θα μπορούν να επιβιώνουν σε εμπόλεμη ζώνη ή κατά τη διάρκεια καταστροφικών γεγονότων (κατακλυσμών-πλημμυρών, σεισμών, ηφαιστειακών εκρήξεων, τσουνάμι).

Συνεργαζόμενες χώρες: Ελλάδα, Ουκρανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Λιθουανία, Ιταλία, Τουρκία, Γεωργία, Ιορδανία, Πολωνία, Βουλγαρία.

Επιπροσθέτως το έργο «Lead4Peace» βραβεύτηκε με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από την Κεντρική Υπηρεσία eTwinning στις Βρυξέλες.

Διεθνής αναγνώριση για πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που ανέπτυξε εκπαιδευτικός του 4ου Δ.Σ. Κομοτηνής Διεθνής αναγνώριση για πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που ανέπτυξε εκπαιδευτικός του 4ου Δ.Σ. Κομοτηνής Διεθνής αναγνώριση για πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που ανέπτυξε εκπαιδευτικός του 4ου Δ.Σ. Κομοτηνής Διεθνής αναγνώριση για πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που ανέπτυξε εκπαιδευτικός του 4ου Δ.Σ. Κομοτηνής

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood