Την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Έλενα Κουντουρά, επέλεξε να τιμήσει το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού IIPTI, στο πλαίσιο της 4ης διοργάνωσης των Global Awards for Empowered Women in Tourism “Celebrating Her”, με το βραβείο Tourism Strategy & Resilience.

Το σκεπτικό της βράβευσης, εδράζεται στην επιτυχημένη στρατηγική της χώρας στον τουρισμό, που απέδωσε εντυπωσιακές επιδόσεις και συνεχή τουριστικά ρεκόρ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η απονομή του βραβείου στην κ. Κουντουρά, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στο Βερολίνο σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB Berlin.

Τα Global Awards for Empowered Women in Tourism “Celebrating Her” διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Βερολίνο στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB Berlin, και αποσκοπούν στην ανάδειξη γυναικών του παγκόσμιου τουρισμού για τα επιτεύγματά τους και τη συμβολή τους στην προώθηση του τουρισμού ως όχημα για την ειρήνη.

Ο  τ. Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του IIPTI, Δρ Talib Rifai, δήλωσε για την επιλογή της Υπουργού Τουρισμού: «Το ταξίδι και ο τουρισμός είναι μια πανανθρώπινη υπόθεση σήμερα, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη ζωή και τον βιοπορισμό των ανθρώπων και των κοινοτήτων, και συνακόλουθα την ειρήνη και την αειφόρο ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Οι ηγέτες στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα αναγνωρίσουν ότι δεν μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στη ζωή, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη, χωρίς την οικοδόμηση της ειρήνης».

Σχολιάζοντας τα βραβεία ο Πρόεδρος του IIPTI, Ajay Prakash, τόνισε: «Κάθε μία από τις νικήτριές μας φέτος είναι πρωταθλήτριες. Οι γυναίκες αυτές έχουν φτάσει στην κορυφή των στόχων τους στον τουρισμό και αποτελούν έμπνευση για όλους. Τα Βραβεία γίνονται παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αλλά οι πρωταθλήτριές μας πρέπει να τη γιορτάζουν κάθε μέρα του χρόνου. Η ισότητα των φύλων είναι εγγενής με τους παγκόσμιους στόχους του IIPTI και είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την προώθηση της ειρήνης. Μέσα από τα Βραβεία επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ισχυρών γυναικών ανά τον κόσμο που θα χρησιμεύουν ως πρότυπα και μέντορες, ενώ θα εκπροσωπούν την IIPT ως Παγκόσμιες Πρέσβειρες της Ειρήνης».

Ο Επίτροπος για την εταιρική κοινωνική ευθύνη της ITB στο Βερολίνο, Rika Jean-Francois, δήλωσε ότι «η ITB είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με το IIPTI για να δώσει αυτά τα σημαντικά βραβεία. Υπάρχουν τόσες πολλές σπουδαίες γυναίκες στην τουριστική βιομηχανία που κάνουν εξαιρετική δουλειά, δεσμεύονται να βελτιώσουν τις συνθήκες και ποτέ δεν έχουν επίσημα αναγνωριστεί. Είμαστε υπερήφανοι για την προώθηση αυτής της αλλαγής».