Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής θα φιλοξενήσει 18 μαθητές και 5 εκπαιδευτικούς από το IES LOS CERROS (σχολείο από την Ubeda Ισπανίας) το διάστημα 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου για να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

1fd1d1e9 ies los cerros logoΣτις δράσεις θα συμμετέχουν 14 μαθητές και 6 καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και μαθητών από το σχολείο της Ισπανίας, θα κατασκευάσουν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή-μινιατούρα, διάφορα μουσικά όργανα καθώς και το “Σπαθί” του Ηρώου της Κομοτηνής.

259e3184 logo ergoyΠιο συγκεκριμένα, οι δράσεις θα είναι: Combining coding & 3D printing, Designing with FreeCAD (part & draft mode), Logo in 3D with Inkscape and Freecad, Music instruments with Freecad, Modeling collaboratively with tinkerCAD, Terrain2stl, Thingiverse, Modeling monuments with SketchUP, Sketchfab,  Preparing 3D printing with Ultimaker Cura, Lithophanes.

6f59303d logo etwinningΠαράλληλα θα υπάρξουν δράσεις σχετικές με τα παραδοσιακά παιχνίδια των δύο χωρών, τα παραδοσιακά τραγούδια, τους παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα υπάρξουν και επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής.

Σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου λαμβάνει χώρα η επίσημη εκδήλωση υποδοχής των Ισπανών καθηγητών και μαθητών στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, με παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης και άλλες μελωδίες.

9748b740 logo moysikoy english 2