Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης παρακολούθησαν συνολικά επτά στελέχη-διαπραγματευτές που φέρουν τον βαθμό του Αστυνόμου Β΄ μέχρι και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, καθώς και ψυχολόγος-αξιωματικός ειδικών καθηκόντων, οι οποίοι υπηρετούν σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τον συντονιστικό ρόλο της ημερίδας είχαν δύο αξιωματικοί της ειδικής εκπαιδευτικής ομάδας διαπραγματευτών οι οποίοι υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος (συντονιστής) και στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης (βοηθός συντονιστή).

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων.