Διαμαρτυρία συμβούλων της “Σύμπραξης Προοπτικής” στην Τοπική Κοινότητα Κομοτηνής

"Διεκδικούμε έναν πιο ενεργό ρόλο στον θεσμό αυτό που θα έπρεπε να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα ανεξαρτήτως αν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση ή όχι".
254685475_10219331717433258_1001550775841159474_n
“Έχουμε να συνεδριάσουμε πάνω από ένα χρόνο και αν αναλογιστούμε όλοι μας ως τοπικό συμβούλιο τι προσφέραμε στα δύο χρόνια που διετελούμε στον θεσμό αυτό, θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε προσφέρει τίποτα ουσιώδες. Την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, κατά τη γνώμη μας, έχει ο δήμος Κομοτηνής”, διαμαρτύρονται οι πέντε εκλεγμένοι με την παράταξη της “Σύμπραξης Προοπτικής” σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Κομοτηνής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Σταύρος Κοσουτζής, Περσεφόνη Κωνσταντοπούλου, Αθανάσιος Κιουτσούκης και Μαρία Μπαχτσεβάνη.
Έχοντας αποφασίσει, δε, ως αντίδραση την αποχή, σημειώνουν: “Διεκδικούμε έναν πιο ενεργό ρόλο στον θεσμό αυτό που θα έπρεπε να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα ανεξαρτήτως αν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση ή όχι”.
Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωσή τους:
“Η απάντησή μας ως παράταξη σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στο τοπικό συμβούλιο στις 9/11/21 είναι αποχή, και εξηγούμε παρακάτω τους λόγους.
Στα δύο χρόνια της πανδημίας έως σήμερα δεν έχει μεριμνήσει ο δήμος Κομοτηνής για τη δημιουργία πλατφόρμας επικοινωνίας των τοπικών συμβουλίων, παρά μόνο για το δημοτικό συμβούλιο.
Η παραπάνω αδράνεια έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες του δήμου να παραγκωνίσει τον θεσμό του τοπικού συμβουλίου και να καταστήσει τον ρόλο του καθαρά διακοσμητικό, κάτι που εμείς ως εκλεγμένοι στο τοπικό συμβούλιο δεν μπορούμε να ανεχτούμε.
Έχουμε να συνεδριάσουμε πάνω από ένα χρόνο και αν αναλογιστούμε όλοι μας ως τοπικό συμβούλιο τι προσφέραμε στα δύο χρόνια που διετελούμε στον θεσμό αυτό, θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε προσφέρει τίποτα ουσιώδες.
Την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, κατά τη γνώμη μας, έχει ο δήμος Κομοτηνής.
Ως εκ τούτου, θέλουμε και θα διεκδικήσουμε έναν πιο ενεργό ρόλο και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, έως ότου μπορέσουμε να ξανακάνουμε τον θεσμό του τοπικού συμβουλίου από διακοσμητικό, ουσιαστικό.
Διεκδικούμε έναν πιο ενεργό ρόλο στον θεσμό αυτό που θα έπρεπε να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα ανεξαρτήτως αν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση ή όχι.
Επίσης, διεκδικούμε την ύπαρξη πλατφόρμας επικοινωνίας με σκοπό να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις κατόπιν συζητήσεως, να μπορούμε να θέτουμε θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, όχι με ταχυδρομικά περιστέρια και σήματα καπνού, αλλά όπως ακριβώς αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα”.
Διαμαρτυρία συμβούλων της "Σύμπραξης Προοπτικής" στην Τοπική Κοινότητα Κομοτηνής Διαμαρτυρία συμβούλων της "Σύμπραξης Προοπτικής" στην Τοπική Κοινότητα Κομοτηνής
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood