Την αντίδραση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου, προκάλεσε η ανακοίνωση της επέκτασης του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε 1.227 σχολεία της χώρας, εκ των οποίων τα 15 είναι στον νομό Ροδόπης.

Ο κ. Χαριτόπουλος πρόκειται να προσφύγει στο Υπουργείο Παιδείας, όπως τονίζει σε γραπτή του δήλωση, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων για την σχολική περίοδο 2019-2020 σε 1.227 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά, τα 15 στο Νομό Ροδόπης.

Κανένα στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών

Ίσως  δεν έγινε γνωστό στο Κέντρο ότι ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών είναι σε δυσμενέστερη κατάσταση από Πολλούς δήμους στη χώρα μας, έχει μεγάλη μετανάστευση κατοίκων, εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας, πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρα σχολική διαρροή, πολύ χαμηλούς δείκτες ευημερίας των κατοίκων, και μεγάλο ποσοστό ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία σε βάρος του δήμου Μαρωνείας –Σαπών θα πρέπει να αποκατασταθεί, να θεραπευτεί, και άμεσα να ενταχθούν και σχολεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών στο ευεργετικό αυτό πρόγραμμα.

Για το λόγο αυτό θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο Παιδείας και στην Περιφερειακή διεύθυνση Παιδείας ΑΜΘ και θα διεκδικήσουμε δυναμικά κάτι που δικαιούται ο δήμος μας και από λάθος, κακή πληροφόρηση ή εκ παραδρομής δεν του αποδόθηκε».