Διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια για τον αετό της ΑΕΚ, “Οδυσσέα”

Μέλη του "Κόμματος για τα Ζώα" βρέθηκαν σήμερα έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου αναβλήθηκε για τις 3 Μαΐου 2023 η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων που έκανε το φιλοζωικό κόμμα κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη "συστηματική κακοποίηση του αετού Οδυσσέα".
3455777-1

“Επί πολλές εβδομάδες στους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, ο αετός αναγκαζόταν να πραγματοποιεί πτήσεις και να μεταφέρει από κασκόλ έως και…μπάλες στα εντός έδρας ματς της ομάδας”, τονίζουν και υπογραμμίζουν: “Το άρθρο 23 του Νόμου 4830/21 απαγορεύει τη “συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων”. Ο Νόμος ορίζει σαφώς πως η συμμετοχή ζώων σε δημόσια θεάματα επιτρέπεται μόνο “στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικών παραδόσεων”.  Είναι προφανές πως οι εξαναγκαστικές πτήσεις του Οδυσσέα στα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ δεν εμπίπτουν βέβαια σε αυτή την περίπτωση”.  

Αν και η ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως συμπληρώνουν, μετά τις αντιδράσεις των φιλόζωων και την προσφυγή του “Κόμματος για τα Ζώα” εναντίον της, σταμάτησε σιωπηλά τις παράνομες επιδείξεις του αετού, εντούτοις θα διεκδικήσουν την καταδίκη της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ ή τη δημόσια παραδοχή του λάθους της. 

Διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια για τον αετό της ΑΕΚ, "Οδυσσέα"

“Το θέμα είναι σημαντικό, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τη σιωπηλή κατάργηση των σαφών διατυπώσεων του νόμου και την επαναφορά της χρήσης ζώων σε θεάματα”, τόνισε η δικηγόρος Βιολέττα Βάλτσικ, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Ράπτης, σημείωσε: “Ως σωματείο η ΑΕΚ πολύ συχνά τοποθετήθηκε δημόσια στο πλευρό των πιο αδικημένων και υποστήριξε προοδευτικές υποθέσεις. Τον Οκτώβριο του 2021 καμαρώσαμε τους παίκτες της ΑΕΚ να μπαίνουν στο γήπεδο κρατώντας στα χέρια αδέσποτα κουτάβια, παροτρύνοντας τον κόσμο να υιοθετεί αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Το επεισόδιο με τον αετό Οδυσσέα είναι μια παραφωνία στην ιστορία της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ δεν αγκάλιασε αυτό το απαράδεκτο σόου. Οι Αεκτζήδες θέλουν την ΑΕΚ φιλόζωη, οικολογική, προοδευτική!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood