Οι 12 άξονες του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κομοτηνής

Συνάντηση με θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Δημάρχου Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη και των επικεφαλής των παρατάξεων, "Σύμπραξη Προοπτικής", Αντώνη Γραβάνη, και "ΠΟΛΗτική Ανατροπή", Ελένη Λαφτσή, παρουσία του αντιδημάρχου τουρισμού, Πέτρου Ζωγράφου.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Συνάντηση με θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Δημάρχου Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη και των επικεφαλής των παρατάξεων, “Σύμπραξη Προοπτικής”, Αντώνη Γραβάνη, και “ΠΟΛΗτική Ανατροπή”, Ελένη Λαφτσή, παρουσία του αντιδημάρχου τουρισμού, Πέτρου Ζωγράφου.  

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις που έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή και οι οποίες προτείνονται να εγκριθούν, στις εξής ενότητες:

 • Σήμανση τουριστικών επιχειρήσεων.
 • Σήμανση σημείων ενδιαφέροντος.
 • Ψηφιακές εφαρμογές.
 • Ανανέωση του visit komotini.
 • Δημιουργία τεσσάρων θεματικών βίντεο και αντίστοιχων θεματικών εντύπων για πολιτιστικό, θρησκευτικό, μαθητικό, συνεδριακό τουρισμό, και υποστήριξη αυτών.
 • Εμπλουτισμός της υπάρχουσας πολιτιστικής διαδρομής.
 • Προβολή σε ΜΜΕ.
 • Δημιουργία τριών νέων κύκλων εκδηλώσεων: α) καλωσόρισμα φοιτητών και των οικογενειών τους τον Οκτώβριο, όπου η συμμετοχή των επαγγελματιών θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, β) τριήμερο φεστιβάλ στις αρχές Μαΐου με άξονα την προσβασιμότητα, για να αξιοποιήσει η Κομοτηνή την εύφημο μνεία της ως προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη, προσκαλώντας κάθε χρόνο τις ευρωπαϊκές πόλεις που κερδίζουν βραβείο προσβασιμότητας, γ) κύκλος για τον θρησκευτικό τουρισμό.
 • Συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Οργάνωση fam trips (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία).
 • Διεξαγωγή συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματίες στη Βουλγαρία με τη συμμετοχή και θεσμικών φορέων από την περιοχή.
 • Συνεργασία με ΕΟΤ.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε συμφωνία να γίνει συνάντηση με τους επαγγελματίες της περιοχής (ΟΕΒΕΣ, Εμπορικό Σύλλογο), τόσο για την ενημέρωσή τους όσο και για την ενεργό συμμετοχή τους στο visit komotini.

Επίσης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ενημερωτικό σημείωμα προς τους επαγγελματίες όπου θα καταγράφονται οι επισκέψιμοι χώροι πολιτισμού που ανήκουν στον Δήμο Κομοτηνής με ώρες λειτουργίας και χρήσιμα τηλέφωνα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. 

Οι 12 άξονες του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου ΚομοτηνήςΟ Δήμαρχος Κομοτηνής σημείωσε ότι “ήταν ένας γόνιμος διάλογος και θα ληφθούν υπ’ όψη οι επισημάνσεις που έγιναν. Το  μήνυμα της σύσκεψης είναι ότι χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι ομαδικά. Ο καθένας συνεισφέρει στην τουριστική προβολή από τον τομέα του”.

Το πλάνο δράσης διαμορφώθηκε σε συνεργασία με την εταιρία που εκπόνησε την τουριστική μελέτη του Δήμου Κομοτηνής.

Το θέμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood