Αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, με το οποίο ζητείται η διακοπή της κυκλοφορίας  τροχοφόρων στην οδό Σωκράτους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, απασχόλησε την Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Κομοτηνής στην τελευταία συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε η διακοπή της κυκλοφορίας να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, από 1 Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου, από τις 6:30 μ.μ. και έως την πρωινή διέλευση του απορριμματοφόρου, στο τμήμα της οδού Σωκράτους από τη συμβολή της με την οδό Κούλογλου μέχρι την πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον δρόμο που τέμνει κάθετα τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, όπου πρόσφατα έγιναν παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου. Ο Εμπορικός Σύλλογος κρίνει ότι το μέτρο της διακοπής της κυκλοφορίας τροχοφόρων τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

Στην απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας, που θα κληθεί να εγκρίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρεται ότι «επί του παρόντος γνωμοδοτεί κατά του αιτήματος, διότι για την εξέταση του αιτήματος απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη», ενώ επισημαίνεται πως το αίτημα θα επανεξετασθεί όταν θα συνταχθεί η σχετική μελέτη.