Συνελήφθησαν στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, τέσσερις διακινητές (τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.
Στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του. Ακολούθως το αυτοκίνητο εξήλθε από τον αυτοκινητόδρομο και κατευθύνθηκε σε οικισμό του νομού όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε εν κινήσει και το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε δένδρο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον αλλοδαπό διακινητή και τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν συνολικά ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.