Η ΧΕΝ Κομοτηνής τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος με θέμα “Είδα τον φόβο”.
Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος της ΧΕΝ Ελλάδος «Άν_να, η βία κατά των γυναικών στο χώρο και το χρόνο».
f1f19551 xen anna
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης: “Στη σύγχρονη εποχή τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα παγκοσμίως, ανεξάρτητα από ηλικία, φυλή, τάξη, θρησκεία. Η ΧΕΝ Ελλάδος αναδεικνύει το θέμα με οδηγό την Άν_να, ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που κινείται στο χώρο και στον χρόνο, στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία, στον δρόμο, και παρατηρεί ανθρώπινες σχέσεις, συμπεριφορές, προθέσεις. Βία τακτοποιημένη, βία καλυμμένη, βία έκδηλη κι οδυνηρή, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και στιγματίζει τη ζωή τους. Πάντα και παντού. Η Άν_να συνεχίζει να προχωράει, αρχίζει να αναγνωρίζει, μπορεί και να φοβάται, αλλά συνεχίζει…ώσπου το «ΑΝ» γίνεται «ΝΑ» και τότε… Στόχος του διετούς προγράμματος «Άν_να» είναι η ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και παρέμβαση αναφορικά με το φαινόμενο και τις εκφάνσεις της βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.
Η ΧΕΝ Ελλάδος που πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από το ελληνικό κοινοβούλιο, συνεχίζει με το διετές πανελλήνιο πρόγραμμα «Άν_να», γιατί η βία κατά των γυναικών είναι μια ιστορία χιλιετιών που διογκώνεται, εντείνεται, κλιμακώνεται δίχως τέλος”.
Περισσότερες πληροφορίες: Χεν Κομοτηνής και στο e-mail: xenkom@gmail.com