Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Crossing the paths of History and Culture (CHIC) / Διασχίζοντας τα Μονοπάτια της Ιστορίας και του Πολιτισμού”, του Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg V-A Cooperation Programme: GREECE-BULGARIA 2014-2020», ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος του έργου προσκαλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν το τελικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, με έναρξη στις 09:30 (09:30 – 15.00).

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το συνέδριο μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο την ώρα της εκδήλωσης (09:30): Join Zoom Meeting  https://us02web.zoom.us/j/89556454262?pwd=NjBja0poSDJaWk85MUJmSzZv d1lDQT09

Meeting ID: 895 5645 4262 Passcode: 484265

Το συνέδριο αρχίζει με χαιρετισμούς του Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής, Κίμωνα Λεχούδη, και του Δημάρχου Χασκόβου, Stanislav Dechev.

Ακολουθεί η παρουσίαση του έργου από το στέλεχος του Δήμου Κομοτηνής, Δημήτρη Γκαρτσώνη, και η προβολή βίντεο για την Προσβασιμότητα της Κομοτηνής, με παρουσίαση αμέσως μετά της Κομοτηνής ως προσβάσιμης πόλης, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ν. Ροδόπης και Φίλων, «ΠΕΡΠΑΤΩ», Αλέξανδρο Ταξιλδάρη.

Μεταξύ άλλων θα γίνει παρουσίαση του ρόλου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο έργο, από τον πρόεδρό του Ιωάννη Κυριαζή, και ακολούθως, των έργων ανακατασκευής του Αρχοντικού Ταμαρέση και άλλων ιστορικών κτιρίων της Κομοτηνής, από τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Δέσποινα Πάσσου.

Ο κύριος σκοπός του έργου CHIC είναι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο περιοχές στόχου σε πολιτιστικό επίπεδο, με σκοπό την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξή τους και τη μόνιμη και πολυεπίπεδη συνεργασία τους στους τομείς αυτούς.

Ενδεικτικά οι δράσεις του έργου είναι:

  • Καταγραφή και ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων των δύο περιοχών με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη.
  • Βελτίωση της σήμανσης στις δύο περιοχές.
  • Ανάδειξη του θεάτρου και των λαϊκών δρωμένων ως εργαλείου ανάδειξης της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Ανάδειξη μέσω ανακατασκευής, χώρων πολιτισμού.
  • Παραγωγή υλικού τουριστικής προβολής.
  • Ενίσχυση της συνεργασίας των επιχειρηματιών των δύο περιοχών.