Το τομεακό συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ 3. Για την παραχάραξη της ιστορίας».

Στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:

“Το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους νέους και τις νέες όπου κι αν βρίσκονται! Κάνουμε πράξη ακόμα περισσότερο το σύνθημα «Όλοι για έναν και ένας για όλους». Αυτό το διάστημα που «μένουμε σπίτι» είναι αναγκαίο να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά, έτσι ώστε να καταφέρνουμε να είμαστε σωστά ενημερωμένοι απ’ τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και να μην σκεφτόμαστε με τον τρόπο που μας θέλει το σύστημα να σκεφτόμαστε! Είναι ευκαιρία ιδιαίτερα για τους φοιτητές οι οποίοι αυτό το διάστημα έχουν αντικειμενικά περισσότερο ελεύθερο χρόνο, τον χρόνο αυτό να τον αξιοποιήσουν δημιουργικά, διαβάζοντας ένα βιβλίο, βλέποντας μια ταινία.

Η ΚΝΕ πανελλαδικά αξιοποιεί τούτες τις μέρες -και όχι μόνο- τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία και συγκεκριμένα το διαδίκτυο, μέσα απ’ το ανανεωμένο της site και το κανάλι της στο youtube.  Πραγματοποιεί ζωντανές εκπομπές, προβάλει συναυλίες και ντοκιμαντέρ.

Ως Τομεακό Συμβούλιο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο θα πραγματοποιήσουμε παρουσίαση του βιβλίου «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ 3. Για την παραχάραξη της ιστορίας» που αποτελεί έκδοση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Τα μέλη της ΚΝΕ απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στη Ροδόπη και όχι μόνο, να παρακολουθήσουν τη βιβλιοπαρουσίαση από όπου κι αν βρίσκονται.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 9/4, στις 19.00, από τον Νίκο Καραδήμο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΚΝΕ.

Το link από το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι το εξής: “https://join.skype.com/glSLHrT3HZaW”

Ορισμένες οδηγίες

Όσοι συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τη βιβλιοπαρουσίαση, προτείνουμε να έχει κλειστά την κάμερα και το μικρόφωνο προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα με την σύνδεση στο διαδίκτυο και να μπορεί να ακούει χωρίς διακοπές (αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί και απ’ τις δυνατότητες σύνδεσης). Αρχικά θα γίνει η παρουσίαση και στη συνέχεια θα μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις εκείνη τη στιγμή μέσω chat.

Ερωτήσεις πάνω στο περιεχόμενο του βιβλίου  μπορούν να υποβληθούν και από σήμερα στο mail: kneamth@hotmail.com. Στα mail των ερωτήσεων να μπαίνει ως θέμα: «Ερώτηση σχετικά με το βιβλίο ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ 3. Για την παραχάραξη της ιστορίας».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό». Στα δυο προηγούμενα μέρη της σειράς αναφέρεται στη σοσιαλιστική οικονομίας και τη σοσιαλιστική εξουσία αντίστοιχα, ενώ στο τέταρτο αναφέρεται στη σοσιαλιστική επανάσταση.

Στο μέρος αυτό, απαντά σε ορισμένα ζητήματα παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τον 20ό αιώνα, της ιστορίας της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών. Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του βιβλίου: «Η παραχάραξη της ιστορίας μπορεί να αφορά το παρελθόν, μα στοχεύει στο παρόν και το μέλλον, στις νεανικές συνειδήσεις. Η μελέτη της ιστορίας του κινήματος της εργατικής τάξης και της πρωτοπορίας της, του Κομμουνιστικού Κόμματος, αποτελεί πηγή έμπνευσης και ατσαλώματος για τους νέους αγωνιστές, είναι πηγή διδαγμάτων και συμπερασμάτων για τους σημερινούς αγώνες, για τις νέες κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις που θα έρθουν.»

Τα ιστορικά θέματα που αναπτύσσονται στο βιβλίο με χρονολογική σειρά, το καθένα σε μια ενότητα, είναι τα εξής:

  1. Το Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ.
  2. H ναζιστική θηριωδία στο δάσος του Κατίν.
  3. Η Συμφωνία της Γιάλτας.
  4. Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου.
  5. Τα αντεπαναστατικά γεγονότα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης”.