Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης και του ΣΕΤΕ είχε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε τρεις άξονες και συμφωνήθηκε να ληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη Ροδόπη κα τη Θράκη.
Ο πρώτος άξονας αφορά στο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας-Μακάζα με προληπτικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή διενέργεια επί τόπου rapid τεστ, “προκειμένου με την απαραίτητη υγειονομική ασφάλεια για την τοπική κοινωνία να έλθει το τουριστικό ρεύμα του οδικού τουρισμού που φέτος προβλέπεται αυξημένος”.
Ο δεύτερος άξονας αφορά στη δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να επιτραπεί το άνοιγμα των συνόρων και για λεωφορεία. “Αυτό σημαίνει ρηματική διακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας προς τη Βουλγαρία, δημιουργία αστυνομικού τμήματος στην ελληνική επικράτεια των συνόρων από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, δημιουργία τελωνειακού γραφείου κατά του παραεμπορίου από το υπουργείο οικονομικών, και τέλος, ένα μικρό σημείο ελέγχου COVID-19 για εποχικούς γρήγορους ελέγχους”, όπως υπογραμμίστηκε. Ο Ευρ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ήδη έχει παρέμβει για τα παραπάνω θέματα “τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους υπουργούς και στη διακομματική επιτροπή της βουλής για τη Θράκη”.
Ο τρίτος άξονας αφορά στην πρωτοβουλία στρατηγικής ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού και αξιοποίησης του διερχόμενου οδικού τουρισμού. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε την πρότασή του για τη “δημιουργία ψηφιακού εργαλείου που εμφανιζόμενο στα κινητά των διερχόμενων αυτοκινήτων ως εφαρμογή θα τους προσελκύει σε τοπικές εκδηλώσεις, θα προβάλει τοπικά προϊόντα, θα αναδεικνύει τοπόσημα και εκδηλώσεις συλλόγων, και φυσικά θα διαφημίζει ομορφιές και επισκέψιμους χώρους ή δομές φιλοξενίας”.
Ακόμη ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι “όλοι οι φορείς μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που έδωσε και συνεχίζει να δίνει σημαντική ώθηση και στην τουριστική κίνηση της Θράκης”.
Τέλος τόνισε: “Η Θράκη εκπροσωπεί κάτω από το 2% του εθνικού ΑΕΠ που προέρχεται από τον τουρισμό κι αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες να το πολλαπλασιάσουμε. Αυτό απαιτεί συντονισμό και δουλειά από όλους. Σε ότι με αφορά είμαι αποφασισμένος να εντατικοποιήσω τις προσπάθειές μου, αρκεί να κάνουν όλοι αυτό που τους αντιστοιχεί”.