Δέσποινα Τζεβελεκίδου: “Να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας”

380469567_3482184335371004_3916323233544350354_n

Η Δέσποινα Τζεβελεκίδου κατέρχεται για πρώτη φορά ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με την παράταξη “Κομοτηνή Δυνατά” του Αντώνη Γραβάνη.

Εν όψει της κάλπης, μας απάντησε στα ερωτήματα που της θέσαμε:

  • Κυρία Τζεβελεκίδου, πρώτη φορά υποψήφια, με ποιο σκεπτικό; 

Όταν μου έγινε η πρόταση το σκέφτηκα αρκετά γιατί είμαι ένας υπεύθυνος άνθρωπος που τα βγάζει εις πέρας με ό,τι καταπιάνεται, με οποιαδήποτε «όπλα» διαθέτει. Αποφάσισα λοιπόν να ενταχθώ στην παράταξη του Αντώνη Γραβάνη γιατί έχω όρεξη και μεράκι να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Ο λόγος που επέλεξα την παράταξη «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ» είναι γιατί πιστεύω στους στόχους και στις προτεραιότητες που έχει θέσει, και κυρίως στην αλλαγή που μπορεί να πετύχει, να πετύχουμε όλοι μαζί, ώστε να αναδείξουμε την πόλη και τους οικισμούς μας και να την κάνουμε πιο βιώσιμη.

  • Πώς θα περιγράφατε την Κομοτηνή του σήμερα και πώς οραματίζεστε την Κομοτηνή του αύριο; 

Η Κομοτηνή του σήμερα είναι μια πόλη που βρίσκεται σε παρακμή. Πώς την οραματίζομαι;  Καθαρή, χωρίς αδέσποτα στους δρόμους και στις γειτονιές, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών να κυκλοφορεί με τα ποδήλατα γιατί η «γεωγραφία» της το επιτρέπει, αισθητικά αναβαθμισμένη γιατί υπάρχει το υπόβαθρο στα υφιστάμενα κτίρια και υποδομές της, που, είτε πρόκειται να γίνουν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.  

  • Σε ποιους τομείς κατά τη γνώμη σας υπάρχει ανάγκη βελτίωσης των πραγμάτων και σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι η νυν διοίκηση του Δήμου τα έχει πάει καλά; 

Η νυν διοίκηση είναι προφανές ότι τα έχει πάει καλά σε πολιτιστικά δρώμενα σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς σε σχέση με παλαιότερα έτη. Οι τομείς ωστόσο που χρήζουν βελτίωσης είναι οι εξής:

-Χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός.

-Διευκόλυνση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, λόγου χάριν υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Διαχείριση και ορθή εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

-Περιβαλλοντική πολιτική.

-Πολιτική προστασία. 

-Αναπτυξιακός σχεδιασμός. Παρατηρώ μια μεγάλη υστέρηση στη διαχείριση των ΟΤΑ ως προς την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα μπορέσουν να αποτελέσουν καταλύτη σε μια προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. 

-Σύστημα εποπτείας και ελέγχου των Δήμων. 

-Ενίσχυση διαφάνειας και απλούστευση των διαδικασιών. 

  • Μπορείτε να μας δώσετε το περίγραμμα των προσωπικών σας θέσεων; 

Θεωρώ επιτακτική την πολιτιστική ανάδειξη του τόπου μας. Είναι άλλωστε και ένας από τους τομείς που θα ήθελα να ασχοληθώ και να προσφέρω και ο οποίος σχετίζεται άμεσα με τον τουρισμό και την οικονομία, διότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων λειτουργούν ως πόλος έλξης και επισκεψιμότητας στην πόλη μας. 

Συνεπώς η αναβάθμιση των «Ελευθερίων», ο επανασχεδιασμός του Φεστιβάλ Φαναρίου, οι γιορτές νέων, αλλά και οργάνωση μικρότερων αλλά και καλαίσθητων εκδηλώσεων μπορούν να αναβαθμίσουν την περιοχή μας 

Προσωπικά, ο πολιτισμός δείχνει και το επίπεδο της παιδείας κομμάτι που πρέπει να καλλιεργηθεί άμεσα στον τόπο μας.

Επίσης, σημείο που πρέπει να σταθούμε, είναι η πολυπολιτισμικότητα, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που κατά την άποψή μου δεν έχει αναδειχθεί ικανοποιητικά, και για την παράταξή μας αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Όσον αφορά τα σημεία και στοιχεία της πόλης που πρέπει να αναδειχθούν κατά προτεραιότητα, είναι το κέντρο. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα αυτό δεν έχει επιτευχθεί. 

  • Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμά σας προς τους συνδημότες μας; 

Ο τόπος μας φέρει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου, της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων, δηλαδή της μουσικής, της γαστρονομίας, της αρχιτεκτονικής και των τεχνών. Ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο που θα δικτυώσει πολιτιστικούς συλλόγους, ιδρύματα, φορείς, ιδιώτες και θα επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης του τόπου, διότι υπάρχει μια υποδομή και ενδιαφέρουσες δράσεις οι οποίες αν διαχειριστούν σωστά μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ντόπιων. 

Δέσποινα Τζεβελεκίδου: "Να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας" Δέσποινα Τζεβελεκίδου: "Να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας" Δέσποινα Τζεβελεκίδου: "Να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood