Τα στελέχη της ΝΔ που έχουν επιφορτιστεί με την οργάνωση του κόμματος και δη των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, εντείνουν τις διεργασίες τους στην περιοχή της Θράκης όπου η γαλάζια παράταξη μετά τις τελευταίες εκλογές μετρά μόνο έναν βουλευτή στους δέκα (Δημοσχάκης, Έβρου).

Στην Ξάνθη λόγου χάρη, όπου η ΝΔ δεν έχει βουλευτή (όπως και στη Ροδόπη εξάλλου), και στο πλαίσιο της ριζικής ανανέωσης των ψηφοδελτίων που έχει προαναγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης, παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ προκρίνουν την υποψηφιότητα της Δέσποινας Σταμπουλή.

nea dimokratia 1

Πρόκειται για τη Διευθύντρια της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης, με μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία, με κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, η υποψηφιότητα της οποίας ως βασική επιλογή πολλοί στην Πειραιώς πιστεύουν ότι θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακτήσει μέρος της απωλεσθείσας εμπιστοσύνης της κοινωνίας.

Όσοι γνωρίζουν την κ. Σταμπουλή, μιλούν για μια γιατρό με επάρκεια επιστημοσύνης και αλτρουίστρια, για έναν καθημερινό άνθρωπο χαμηλών τόνων της διπλανής πόρτας, που προέρχεται από την μεσοαστική τάξη, γέννημα-θρέμμα της Ξάνθης, που έχει καταθέσει το σχετικό ενδιαφέρον της στην κρίση του κόμματος και αναμένει από τον πρόεδρο την οριστική απόφασή του.

*με στοιχεία και από τη fonitisxanthis.gr