Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται από τον Δήμο Κομοτηνής στην προστασία του περιβάλλοντος των ακτών αλλά και στην υγεία και ασφάλεια των δημοτών και επισκεπτών που τις απολαμβάνουν.

Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι για ακόμα μία φορά σε τρεις ακτές του Δήμου Κομοτηνής κυματίζουν Γαλάζιες Σημαίες. Κατά την κολυμβητική περίοδο, παράλληλα με τις μικροβιολογικές αναλύσεις θαλάσσιων υδάτων που πραγματοποιεί η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ο Δήμος Κομοτηνής με πιστοποιημένο εργαστήριο λαμβάνει δείγματα κατά μήκος των ακτών σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να παρακολουθείται η καλή ποιότητα και καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων, απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση από το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Επίσης εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις ακτές του Δήμου, και συγκεκριμένα στο Φανάρι, στην Αρωγή και στη Μέση, με την τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού.

Ακόμη, έγκαιρα ανατέθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου η ναυαγοσωστική κάλυψη της πολυσύχναστης ακτής Αρωγής, σε ναυαγοσωστική σχολή, η οποία ήδη από 20-6-2020 ανέλαβε την πλήρη κάλυψη της ακτής με τρεις ναυαγοσωστικούς πύργους και πέντε ναυαγοσώστες όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Επιπλέον, όπως τα τελευταία τρία χρόνια, έτσι και φέτος, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με εθελοντές από 1-7-2020, κατά τις ημέρες αιχμής, πραγματοποιεί περιπολίες κατά μήκος των ακτών Φαναρίου και Μέσης για την παροχή βοήθειας σε λουόμενους που τυχόν βρεθούν σε ανάγκη.

“Ευελπιστούμε ότι οι συνδημότες μας θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας να παρέχουμε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον τόσο για εμάς όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής μας”, σημειώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.