Δεν θα ξεπερνά τα 6.082 άτομα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που θα φιλοξενηθούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στέλιος Πέτσας: "Ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας".
Φωτό αρχείου
  • Δεν θα ξεπερνά τα 6.082 άτομα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που θα φιλοξενηθούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
  • Για “έκτακτη φιλοξενία” κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τούτο προκύπτει από τη σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, οτι τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά Περιφέρεια”, και δεδομένου οτι ο πληθυσμός της ΑΜ-Θ (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011), ανέρχεται σε 608.182 κατοίκους.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, πρόκειται να ενισχυθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, “ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας”.

Δεν θα ξεπερνά τα 6.082 άτομα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που θα φιλοξενηθούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στην Περιφέρεια ΑΜ-ΘΑναλυτικά, ολόκληρη η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, αναφορικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, έχει ως εξής:

Το ζήτημα αυτό είναι εθνικής σημασίας. Με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά και τους ακρίτες μας να σηκώσουν μόνοι τους όλο αυτό το βάρος. Οι Έλληνες όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας.

Η Κυβέρνηση παρέλαβε χαοτικές καταστάσεις και αναρχία. Σύμφωνα με στοιχεία του 2019, είχαμε 68.000 εκκρεμείς αιτήσεις στην υπηρεσία ασύλου και δυόμισι χρόνια για να προσδιοριστεί η δικάσιμος για μια αίτηση. Είχαμε 14.000 προσφυγές στην Αρχή προσφυγών, και περισσότερα από δύο χρόνια για τον προσδιορισμό τους. Αυτοί που δεν δικαιούνται ασύλου, θα μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα μέχρι την επιστροφή τους. Και δυστυχώς, είχαμε μόλις 1.806 επιστροφές σε τέσσερα χρόνια στην Τουρκία βάσει της κοινής δήλωσής της με την Ε.Ε. Στο μεταξύ, παρά τις σπατάλες που ερευνά η OLAF, είχε αξιοποιηθεί μόλις το 22% των ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν θα ξεπερνά τα 6.082 άτομα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που θα φιλοξενηθούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στην Περιφέρεια ΑΜ-ΘΗ Κυβέρνηση άλλαξε πολιτική. Ήδη αποτελεί νόμο του κράτους ένα δομημένο σύστημα διεθνούς προστασίας το οποίο αυστηροποιεί και επισπεύδει τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Τις τελευταίες ημέρες υλοποιήθηκε ένα ακόμη σημαντικό κύμα μεταφοράς 1.100 προσφύγων από τα νησιά μας στην ενδοχώρα. Από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο ολοκληρώθηκαν μεταφορές της τάξεως των 6.500 ατόμων, καθώς άμεση προτεραιότητά μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ο στόχος είναι να μεταφερθούν άλλα 4.000 άτομα με προσφυγικό προφίλ, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Ξεκάθαρη εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα. Ακολουθούμε για τον σκοπό αυτό δύο αρχές:

Πρώτον, τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά Περιφέρεια.

Και δεύτερον, ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.

Προωθείται επίσης η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο. Να ξέρουν δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα, και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood