Ήταν Μάιος του 2011, όταν ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου Κομοτηνής, διοργάνωνε την 1η του Εθελοντική Αιμοδοσία, μια δράση που έμελλε να εξελιχθεί χωρίς κόπο, αλλά αντιθέτως με πηγαία προθυμία από τα μέλη και τους φίλους του, σε ένα καθιερωμένο ραντεβού ανθρωπιάς, δύο φορές τον χρόνο – μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο.

Έτσι, και πάντα σε συνεργασία με το πρωτοπόρο σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και την υποδειγματική σύμπραξη του τμήματος αιμοδοσίας του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου Κομοτηνής, έφτασαν αισίως στη 18η αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιηθεί ως είθισται στον χώρο του Συλλόγου, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί ως τη 1:30 το μεσημέρι.

«Η  προσφορά  αίματος  είναι  προσφορά  ζωής, αγάπης, και ελπίδας στους πάσχοντες συνανθρώπους  μας», επισημαίνουν οι διοργανωτές, και προσκαλούν «όλους τους συμπολίτες μας να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους προσφέροντας αίμα για τους έχοντες ανάγκη».

  • Εύα Τσουρπουδή-Κυριάκος Κυριαζής: Οι άνθρωποι που άναψαν το σπίρτο και πρωτοστάτησαν για την καθιέρωση των εθελοντικών αιμοδοσιών του Νέου Σιδηροχωρίου.

Τον Μάιο του 2011 ήταν ένα σπίρτο που άναβαν δειλά η κ. Εύα Τσουρπουδή και ο κ. Κυριάκος Κυριαζής. Στα χρόνια που μεσολάβησαν ως σήμερα, η φλόγα αυτή όχι απλώς κατάφερε να αντέξει, αλλά θέριεψε και μεταλαμπαδεύτηκε στις καρδιές των ανθρώπων ενός ολόκληρου οικισμού.

Η κ. Εύα Τσουρπουδή και ο κ. Κυριάκος Κυριαζής.
Είναι η φλόγα της προσφοράς, η φλόγα της έμπρακτης συνδρομής στην ανάγκη του πάσχοντος συνανθρώπου.
Αυτή τη φλόγα τη μοιράζονται καθημερινά και την αναζωπυρώνουν κάθε έξι μήνες, δίνοντας με συνέπεια ραντεβού για εθελοντική αιμοδοσία, οι κάτοικοι του Νέου Σιδηροχωρίου Κομοτηνής που έχουν κάνει κτήμα τους αυτόν τον θεσμό.
Κινητοποιούνται άνθρωποι όλων των ηλικιών για την επιτυχία, από την αρχή ως το τέλος της διοργάνωσης, και η ιδέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος έχει μπει σε κάθε νοικοκυριό.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η πρωτοβουλία έχει βγει πλέον από τα στενά όρια του Νέου Σιδηροχωρίου, προσελκύοντας και εθελοντές από τους γειτονικούς οικισμούς.