Τον Ιούλιο του 2016 ξεκίνησε πιλοτικά η πρωτοβουλία της Κωτσόβολος «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι», με συνεργάτες τρεις Δήμους της Ελλάδος και, συγκεκριμένα, τους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η στήριξη των οικογενειών που είχαν ανάγκη για ηλεκτρικές συσκευές.

Τρία χρόνια μετά, η πρωτοβουλία συνεχίζεται και μάλιστα διευρυμένη, ενώ με σκοπό  την ενδυνάμωση του μηνύματος, η εταιρεία πραγματοποίησε για ένα μήνα την ενέργεια City Challenges. Πρόκειται για μάχη πρωτότυπη μάχη μεταξύ 8 πόλεων, οι οποίες συναγωνίστηκαν για το ποια θα συγκέντρωνε περισσότερες συσκευές, ενώ η Κωτσόβολος είχε δώσει την υπόσχεση θα διπλασιάσει τις συσκευές της νικήτριας πόλης. Οι πόλεις που έλαβαν την πρόκληση ήταν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, τα Ιωάννινα, η Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Κομοτηνή, ενώ «πρωταθλήτρια» αναδείχθηκε τελικά η πόλη μας.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Κωτσόβολος παροτρύνει τον κόσμο που έχει μία ή παραπάνω ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες δε χρειάζεται, να τις προσφέρει σε ένα σπίτι που τις έχει ανάγκη. Η εταιρεία θα παραλάβει τη συσκευή δωρεάν, θα την επισκευάσει – αν χρειάζεται – θα την απολυμάνει και θα την παραδώσει στη νέα της οικογένεια.

Την προσπάθεια στήριξαν, μέσα από τα μέσα κοινωνικής τους δικτύωσης Facebook και Instagram, οι Φαίη Σκορδά, Γρηγόρης Αρναούτολγου, Αποστόλης Τότσικας, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Θανάσης Αλευράς, Λίλα Μπακλέση, Αντώνης Τσαπατάκης.

Πηγή: businessnews.gr

Επιμέλεια: inkomotini.news