Με μια δεύτερη απόσπαση ταχυδρομικού υπαλλήλου (θυμηθείτε εδώ την πρώτη), και συγκεκριμένα από το κατάστημα Κομοτηνής της Λ. Ηρώων, για τις επόμενες δέκα μέρες, συνεχίζεται η μεσοβέζικη διαχείριση του σοβαρού προβλήματος της υποστελέχωσης του καταστήματος του ΕΛΤΑ στον Ίασμο το οποίο έχει απομείνει με έναν μόνο υπάλληλο και με προφανή ορατό κίνδυνο για την περαιτέρω λειτουργία του.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με επιστολή-παρέμβασή του προς τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Πολυχρόνη Γριβέα, ενώ και ο δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ έχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό μεταφορών και υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον περιφερειακό Δ/ντη ΕΛΤΑ ΑΜ-Θ.

Δοθέντων των παραπάνω, ναι μεν διασώζεται περιστασιακώς η υποτυπώδης λειτουργία του ταχυδρομείου Ιάσμου, ωστόσο μόνιμη λύση δεν έχει δοθεί, και απ’ ότι φαίνεται, θα επιχειρηθεί το “μπάλωμα” του προβλήματος στη βάση της προσωρινότητας των επαναλαμβανόμενων αποσπάσεων υπαλλήλων οι οποίες δεν μπορούν να ξεπερνούν το δεκαήμερο έκαστη. 

Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί οτι όλες οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στο νόμο Ροδόπης πάσχουν από έλλειψη αναγκαίου προσωπικού, κατάσταση η οποία πρόκειται να επιδεινωθεί εν όψει και συνταξιοδοτήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό οτι στο κεντρικό κατάστημα Κομοτηνής, επί της οδού Παρασίου, υπηρετούν εννέα υπάλληλοι, εκ των οποίων οι δύο τους επόμενους μήνες θα συνταξιοδοτηθούν· κάτι ανάλογο ισχύει και στο κατάστημα επί της Λ. Ηρώων όπου από τους έντεκα υπηρετούντες σήμερα υπαλλήλους, εντός του έτους θα αποχωρήσουν επίσης δύο· ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στο κατάστημα Σαπών όπου υπηρετούν τέσσερις υπάλληλοι αντί για εννέα που προβλέπεται, όπως και σε εκείνο της Ξυλαγανής όπου αντί για τρεις που προβλέπεται, εργάζονται δύο. Εξάλλου, το κατάστημα Ιάσμου θα πρέπει κανονικά να στελεχώνεται με τέσσερα άτομα προσωπικό.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως το κατάστημα της Ξυλαγανής, στις αρχές του προηγούμενου έτους είχε συμπεριληφθεί στη λίστα εκείνων όλης της χώρας που η διοίκηση του οργανισμού σχεδίαζε να καταργήσει, όμως μετά από τις διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων, μεταξύ αυτών και του οικείου Δήμου, η αρνητική εξέλιξη είχε αποφευχθεί.