Σχολιάζοντας τη λήξη της δεκαοκταήμερης κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ με την παρέμβαση της Αστυνομίας, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ανακοίνωσή της τονίζει:
“Έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας, έληξε ύστερα από 18 ημέρες, η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από τις προσαγωγές προέκυψε για άλλη μια φορά αυτό που όλοι γνωρίζουν και που οι υποστηρικτές των παραβατικών συγκαλύπτουν: ότι οι καταληψίες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο.
Με την πολιτική κάλυψη βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρακωλύθηκε για περίπου είκοσι ημέρες η λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, δημιουργώντας σημαντικές εκκρεμότητες διοικητικής φύσης, οι οποίες αποβαίνουν σε βάρος των φοιτητών.
Επιπλέον, οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου επιβεβαιώνουν τον βανδαλισμό των χώρων του Ιδρύματος, την αποκατάσταση του οποίου θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι πολίτες.
Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ψήφιση του νέου νόμου για την Παιδεία με την ίδρυση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) και την ελεγχόμενη είσοδο στα Ιδρύματα, είναι ο μόνος δρόμος για να επικρατήσει η ασφάλεια και η ακαδημαϊκή ελευθερία.
7cf41770 157183493 10158135609344842 6972209708220493363 nΜετά και τη χυδαία στοχοποίηση του Πρύτανη, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, έγινε ξεκάθαρο ότι το προϋπάρχον καθεστώς δεν είναι αρκετό.
Η ασφάλεια και η νομιμότητα δεν είναι πλέον υπό διαπραγμάτευση κι αυτό αποτελεί δικαίωση για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ο νόμος από δω και πέρα εφαρμόζεται για όλους. Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σ’ αυτούς που ανήκουν”.