Δ. Ταχματζίδης, Διδάκτωρ Δ.Π.Θ.: Οι απορίες δεν λύνονται κλείνοντας το σχολείο

Δεν έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα σε βάρος του υποδιευθυντή του 4ου Λυκείου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη, ο οποίος στοχοποιήθηκε από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, διευκρίνισε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Παιδείας, μετά από επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση
taxmatzidis

Δεν έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα σε βάρος του υποδιευθυντή του 4ου Λυκείου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη, ο οποίος στοχοποιήθηκε από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, διευκρίνισε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Παιδείας, μετά από επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο 45χρονος εκπαιδευτικός έχει κληθεί σε ΕΔΕ. Όπως είπε ο ίδιος στην “Καθημερινή” πάντως, σήμερα το πρωί δέχθηκε τηλεφώνημα από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο ενημερώθηκε ότι έχει κινηθεί εναντίον του πειθαρχική διαδικασία, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Θυμίζεται ότι ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε αναρτήσει τη φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και το σχολείο στο οποίο υπηρετεί ο κ. Ταχματζίδης, με σχόλιο «αυτός απειλεί τα παιδιά που κάνουν κατάληψη ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας«. Είχαν υπάρξει και άλλες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που ανέφεραν ότι ο καθηγητής είχε πει «δεν θα αφήσω τα φασιστάκια να κλείσουν το σχολείο».

«Φυσικά δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο» λέει ο ίδιος ο κ. Ταχματζίδης. «Γενικά δεν απευθύνομαι με χαρακτηρισμούς, πόσω μάλλον σε μικρά παιδιά. Όταν μου είπαν ότι θέλουν να κάνουν κατάληψη για τη Μακεδονία, αυτό που είπα με φιλική διάθεση στα παιδιά ήταν ότι “εάν πραγματικά θέλετε να μάθετε για τη Μακεδονία, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε από τους δασκάλους σας να σας μιλήσουν. Οι απορίες δεν λύνονται κλείνοντας το σχολείο”. Μάλιστα πρόσθεσα “αμφισβητήστε αυτά που θα ακούσετε, η αμφισβήτηση είναι η αρχή της επιστημονικής σκέψης, ακούστε τους όμως και μετά ανοίξτε βιβλία και διαβάστε”.

Να υποστηρίξουμε τη Μακεδονία, είπα, αλλά με γνώση και με διάβασμα. Το κλείσιμο των σχολείων για οποιονδήποτε λόγο εξυπηρετεί τους σκοπούς της εκπαίδευσης;” Δεν ξέρω πώς μετά αυτό διαδόθηκε διαστρεβλωμένα και έφτασα να δω τη φωτογραφία μου και τα προσωπικά μου στοιχεία στο διαδίκτυο, συνοδευόμενα με απίστευτες προσβολές και χυδαίες εκφράσεις».

Δ. Ταχματζίδης, Διδάκτωρ Δ.Π.Θ.: Οι απορίες δεν λύνονται κλείνοντας το σχολείοΠάντως, τόσο οι μαθητές του, πρώην και νυν, όσο οι συνάδελφοί του αλλά και ο σύλλογος γονέων του σχολείου βρίσκονται στο πλευρό του. Ακόμα και το 15μελές του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ο καθηγητής είπε τη φράση που του αποδίδεται.

Ο Δημήτρης Ταχματζίδης σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι διδάκτωρ Γνωστικής-Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (στις Σπουδές της Εκπαίδευσης με ειδίκευση στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και λατινικών στην ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων).

Πηγή: Kathimerini.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood