Δ. Πολιτειάδης: “Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας”

"Η αλήθεια των αριθμών - Πού επενδύθηκαν τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που ο κ. Γραβάνης υποστηρίζει αναληθώς και χωρίς στοιχεία οτι "εξαφανίστηκαν".
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΔΗΣ.jpg
Ο επί δύο συνεχόμενες θητείες Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής, Δημήτρης Πολιτειάδης, τονίζει πως έπραξε σύμφωνα με το καθήκον του να διαχειριστεί με σύνεση τα οικονομικά του Δήμου Κομοτηνής, καταφέρνοντας από καταστροφικό σημείο να τα εξυγιάνει πλήρως.

Ταυτόχρονα απαντά αναλυτικά στις κατηγορίες Αντώνη Γραβάνη περί “εξαφάνισης” 6,5εκ ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα, υπενθυμίζοντας με στοιχεία τι παρέλαβε το 2010 και τι παραδίδει σήμερα: “Έναν Δήμο που οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας"

Ερωτώμενος για τις κατηγορίες Γραβάνη, απαντά:

“Είναι σημαντικό που απαντώ σε έναν άνθρωπο ο οποίος διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών και γνωρίζει πολύ καλά πώς λειτουργεί η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών, σε τι είναι υπεύθυνος, τι είναι Προϋπολογισμός και τι Ισολογισμός. Μάλιστα είναι και ο τελευταίος Αντιδήμαρχος που παρέδωσε τα οικονομικά του Δήμου στην παρούσα διοίκηση. Ας δούμε λοιπόν τι μας παρέδωσε εκείνος, και τι παραδίδω εγώ σήμερα, με αριθμούς και όχι με λόγια. Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία των ισολογισμών του 2010 και του 2022, για να δούμε πότε ήταν ο Δήμος σε τραγική κατάσταση:

  • Δάνεια: 4.723.949€ τότε και 282.297€ τώρα (μέχρι 31-12-2022). Σήμερα το υπόλοιπο είναι 117.000€ και στις 26-3-2024 τα δάνεια που παραλάβαμε μηδενίζονται.
  • Υποχρεώσεις στην αγορά: 5.250.047€ τότε και 1.065.367€ τώρα (μέχρι 31-12-2022). Σήμερα το υπόλοιπο είναι 550.000€ περίπου και αφορά τιμολόγια προς πληρωμή.
  • Ζημίες 6.493.668€ τότε – Κέρδη 936.393€ τώρα.
  • Ταμείο: 829.646€ τότε και 2.193.247€ τώρα (μέχρι 31-12-2022).
  • Πάγια περιουσιακά στοιχεία: 83.437.424€ τότε και 108.768.633€ τώρα.
  • Ίδια κεφάλαια: 48.315.400€ τότε και 72.107.251€ τώρα.
  • Συσσωρευμένες ζημίες: 23.828.339€ τότε και τις μειώσαμε στα 3.158.885€ τώρα.
  • Σύνολο υποχρεώσεων: (Δάνεια και Προμηθευτές) 9.973.996€ τότε και τις μειώσαμε στο 1.347.664€ τώρα.

Με βάση λοιπόν τα πραγματικά αυτά στοιχεία, πότε ήταν τραγική η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας; Τότε ή τώρα; Τότε που είχε στο ταμείο 829.646€ για να καλύψει υποχρεώσεις ύψους 9.973.996€ και ζημίες ύψους 6.493.668€, ή τώρα που έχουμε στο ταμείο 2.193.247€ και κέρδη 936.393€ για να καλύψουμε υποχρεώσεις 1.347.664€; Τότε που ο Δήμος ήταν στον…Τειρεσία, ή σήμερα; Τότε που ο Δήμος μας ήταν μείον 15.638.018€ ή τώρα που είναι συν 1.781.976€;

Ξέρετε, στον Ιδιωτικό Τομέα, κέρδη και ζημίες είναι υπέρ ή κατά των μετόχων. Στον Δήμο, είναι υπέρ ή κατά των Δημοτών. Οι Δήμοι δεν είναι επιχειρήσεις, δεν έχουν μετόχους, και οι διοικήσεις τους έχουν υποχρέωση να τους διοικούν σωστά προς όφελος των Δημοτών και να μη τους επιβαρύνουν.

Ας κρίνει, λοιπόν, ο καθένας, ποια ήταν τότε και ποια είναι σήμερα η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, ποιος λέει αλήθεια, και ας κρίνει πότε ήταν καλύτερα ο Δήμος – τότε που χρωστούσε εκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν συμμετείχε στους διαγωνισμούς λόγω χρεών, ή τώρα που έχουμε μεγάλη συμμετοχή και σημαντικές εκπτώσεις; Γιατί πλέον όλοι γνωρίζουν ότι όποιος συνεργάζεται με τον Δήμο Κομοτηνής σήμερα, πληρώνεται αμέσως.

Όσον αφορά τα 6,5 εκατομμύρια που «εξαφανίστηκαν» – βαριά κουβέντα – έχουμε απαντήσει αναλυτικά με αριθμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα ΜΜΕ, τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος. Δεν εξαφανίστηκαν τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ όπως ισχυρίζεται ο κ. Γραβάνης, αλλά επενδύθηκαν σε έργα, σε πολιτισμό, σε κοινωνική πολιτική, σε εξοπλισμό, κ.α., αφού πρώτα φροντίσαμε και εξασφαλίσαμε τα ποσά για την εξόφληση των υποχρεώσεων που κληρονομήσαμε. Απλά τα επενδύσαμε σύμφωνα με το πρόγραμμά μας όπως αυτό αποτυπώθηκε στους Προϋπολογισμούς του Δήμου τους οποίους ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, και αν διαφωνούσε κάποιος στις συζητήσεις των Προϋπολογισμών, μπορούσε να τους καταψηφίσει καταθέτοντας το δικό του πρόγραμμα. Όμως η παράταξη του κ. Γραβάνη προτίμησε να απέχει της ψηφοφορίας. Τους Ισολογισμούς, δε, στους οποίους αποτυπώνεται η οικονομική πορεία και η εξέλιξη των μεγεθών του Δήμου, άρα και του Ταμείου, δύο φόρες τους ψήφισαν θετικά και δύο φορές απείχαν. Άρα καλό θα ήταν να μη μας λένε τώρα, παραμονές των εκλογών, ότι δήθεν «εξαφανίσαμε» 6,5 εκ ευρώ, όταν γνώριζαν χρόνο με τον χρόνο μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια που επενδύθηκαν”.

Τούτων δοθέντων ο κ. Πολιτειάδης εκφράζει την ικανοποίησή του από το επίμοχθο έργο που παραδίδει, δηλώνοντας:

“Θεωρώ ότι έκανα τον καθήκον μου απέναντι στους δημότες μας και ευχαριστώ όλους αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι τους δικαίωσα. Επίσης ευχαριστώ θερμά τους Δημάρχους, τον κ. Πετρίδη και τον κ. Γκαράνη που με εμπιστεύτηκαν στη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, αλλά και τους συνεργάτες μου στον Δήμο, για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Παραδίδω ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά και ως παράταξη, έναν Δήμο Οικονομικά Ανεξάρτητο, απαλλαγμένο από δάνεια και υποχρεώσεις του παρελθόντος, έναν Δήμο θωρακισμένο οικονομικά που άντεξε στις κρίσεις – υγειονομική και ενεργειακή, που μας στοίχισαν 3.000.000€ περίπου – έναν Δήμο νοικοκυρεμένο που πέτυχε πολλά στα οικονομικά, στα χειρότερα χρόνια της ελληνικής οικονομίας, έναν Δήμο που δεν στέρησε από τους Δημότες του παροχές και δεν αύξησε τα δημοτικά του τέλη για να καλύψει τα χρέη που κληρονόμησε, έναν Δήμο που από τη λειτουργία του δεν ζημιώνει του Δημότες του αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια τους ωφελεί, έναν Δήμο που τα μείον 15.638.018€ τα μετέτρεψε σε συν 1.781.976€, έναν Δήμο που ενισχύει μέσα από τους προϋπολογισμούς του, που αγγίζουν τα 71.000.000€, την τοπική αγορά, έναν Δήμο που οικονομικά είναι στο καλύτερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας.

Φανταστείτε πως θα ήταν οικονομικά ο Δήμος μας, αν δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε διοίκηση, να πληρώσει δάνεια και υποχρεώσεις 9.973.996€ που κληρονόμησε. Πόσα επιπλέον έργα θα μπορούσε να κάνει και τι παροχές”.

Και εν όψει της κάλπης, το μήνυμα του είναι:

“Δεν ζήτησα από κανέναν την επιβράβευση, δεν ανέχομαι όμως να μας κατηγορούν για κακή διαχείριση και οικονομική κατάρρευση, όταν οι επίσημοι αριθμοί μέσα από τα λογιστικά μας βιβλία επιβραβεύουν την προσπάθειά μας και αποδεικνύουν την οικονομική ευρωστία του Δήμου. Πιστεύω ότι έκανα το καθήκον μου απέναντι σε αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και μέσα από το έργο μου ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου για να συνεχίσω την προσπάθειά μου με εφόδια τις σπουδές μου στα Οικονομικά και τις εμπειρίες που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα. Ως πολιτικός δέχομαι την κριτική, όμως όχι με λόγια αλλά με αποδείξεις, και ειδικά στα οικονομικά υπάρχουν οι αριθμοί που λένε την αλήθεια. Και όποιος δεν αποδεικνύει με αριθμούς αυτά που λέει, καλό θα είναι να σιωπά”.

Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας" Δ. Πολιτειάδης: "Ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εικοσαετίας"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood