Casus belli για τους εκπαιδευτικούς η “ατομική αξιολόγηση”

"Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών": "Με μοχλό την "αξιολόγηση" θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, την "εξοικονόμηση πόρων και τις περικοπές", ενώ στο βάθος υπάρχει "η σύνδεση της "αξιολόγησης" με τους μισθούς, ακόμα και με τις απολύσεις".
9eeedd24718db5e1c6bc54c425e85d52_XL

“Αιτία πολέμου”, χαρακτηρίζει η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” τις διαδικασίες-εξπρές της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, μόλις πριν τις εκλογές για τη λεγόμενη ατομική “αξιολόγηση” των εκπαιδευτικών.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση:

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θέλουν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες για τα «χάλια» του εκπαιδευτικού συστήματος στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

“Σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών – όπως μας έχει πια συνηθίσει το Υπουργείο Παιδείας – φέρνει τροπολογία ώστε να επισπεύσει τη διαδικασία έναρξης της ατομικής «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής Συμβούλων, να ξεκινήσουν άμεσα την “αξιολόγηση” των εκπαιδευτικών και μάλιστα πρώτα των νεοδιόριστων, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί.

Αντί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να απολογηθούν και να πάρουν μέτρα:

 • για τα σχολεία που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα εν ώρα μαθήματος (π.χ. Άρτα),
 • για τις άθλιες υποδομές που καταρρέουν και οδήγησαν μέχρι και σε τραγικό θάνατο μαθητή (Σέρρες),
 • για την έξωση μαθητών από τα σχολεία τους εν μέσω σχολικής χρονιάς (Αιγάλεω),
 • για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης ακόμα και στα μέσα της σχολικής χρονιάς,
 • για την απουσία οποιασδήποτε στήριξης στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά, μαθησιακά, κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα που οξύνονται απότομα τα τελευταία χρόνια,

συνεχίζουν να εξαπατούν τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με τις κάλπικες διακηρύξεις περί «στήριξης και αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου».

Η βιασύνη της κυβέρνησης και η πρεμούρα της λίγο πριν την εκπνοή της λήξης της θητείας της, να ξεκινήσει τις διαδικασίες της αξιολόγησης, δεν κρύβεται! Όσο όμως και να προσπαθεί η υπουργός με πανηγυρικά δελτία Τύπου να καμουφλάρει τους πραγματικούς και ανομολόγητους στόχους της “αξιολόγησης” πίσω από ωραίες λέξεις, όπως “αποτίμηση”, “ανατροφοδότηση”, “βελτίωση”, και άλλα τέτοια, δεν θα τα καταφέρει διότι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει πια πείρα για το τι επιδιώκει. Το προσπάθησε, άλλωστε, και η προηγούμενη κυβέρνηση (πιο μάστορες στην εξαπάτηση και την ενσωμάτωση), αλλά και αυτοί δεν τα κατάφεραν.

Με μοχλό την “αξιολόγηση” θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, την “αυτονομία και τις δεξιότητες”, την “εξοικονόμηση πόρων και τις περικοπές”.

Παράλληλα ενισχύουν την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, καθιερώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ στο βάθος έχει τη σύνδεση της “αξιολόγησης” με τους μισθούς, ακόμα και με τις απολύσεις.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θέλουν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες για τα «χάλια» του εκπαιδευτικού συστήματος στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα έργα και τις ημέρες Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας. Αν πρόθεσή τους ήταν να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων, θα είχαν ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Θα είχαν για παράδειγμα προχωρήσει σε:

 • μαζικούς μόνιμους διορισμούς,
 • μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις,
 • αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων,
 • ουσιαστικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών,
 • αντιμετώπιση όλων των αρνητικών επιπτώσεων στο μορφωτικό και κοινωνικό-ψυχολογικό επίπεδο των παιδιών από την πανδημία.

Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης “αξιολόγησης” των εκπαιδευτικών πρέπει να βρει όλο τον κλάδο σε θέση μάχης! Είναι αιτία πολέμου για όλους τους συναδέλφους! Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως κάναμε και στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ–ΟΛΜΕ να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.
Προχωράμε άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ!

Ήδη καλέσαμε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ενώ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση δράσης:

 1. Άμεση έναρξη κύκλου Γενικών Συνελεύσεων με ενδεικτική πρόταση από 23/1 έως 3/2.
 2. Ολομέλεια Προέδρων με πρόταση για απεργία μέσα στον Φλεβάρη και παραπέρα κλιμάκωση.
 3. Προετοιμασία για την αντιπαράθεση με την “ατομική αξιολόγηση”, με πρώτο άμεσο βήμα την προκήρυξη απεργίας-αποχής.
 4. Άμεση διαμόρφωση και διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς με αιχμή τα οικονομικά–μισθολογικά ζητήματα και την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, καμία αναμονή κυβερνητικών «σωτήρων». Απαντάμε δυναμικά με κινητοποιήσεις στα αντιδραστικά τους σχέδια! Καταδικάζουμε μαζικά σε όλα τα επίπεδα – στις γενικές συνελεύσεις, στην απεργία, στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν – όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή και διαλύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood